ANNONS

Ny mangabok om högstadieliv

Boken innehåller romantik, mobbning och intriger. Målgruppen är allt från tolvåringar till pensionärer . Bilderna är gjorda av Nina von Rüdiger.  Utdrag ur boken.
Boken innehåller romantik, mobbning och intriger. Målgruppen är allt från tolvåringar till pensionärer . Bilderna är gjorda av Nina von Rüdiger. Utdrag ur boken.
Högstadiet i Väsby står i centrum i en ny serie-roman.

Väsby har den rätta blandningen av betongförort och jordbrukssamhälle, enligt illustratören Nina von Rüdiger.
ANNONS

Nordisk mytologi blandas med japansk berättarstil och verkligt vardagsliv i den kommande serieromanen ”Oblivion High”, som utspelar sig på en högstadieskola i Upplands Väsby.

Boken är gjord av duon Johanna Koljonen och Nina von Rüdiger, bosatt i Upplands Väsby, och handlar om hur vattenvarelsen näcken börjar på högstadiet.

– Högstadiet är nog den mest kaotiska perioden i ens liv. Vi gillade tanken att lägga till ytterligare kaos genom att slänga in en odödlig varelse med superkrafter och låta honom tampas med samma problem som alla andra, säger Nina von Rüdiger, grafiker och illustratör och den som kom på idén till boken.

Att handlingen är förlagd till Väsby beror på att bägge serie­skaparna bodde i Upplands Väsby när de började arbeta med boken.

– Väsby är en skön blandning av gammalt jordbruksställe med stora gårdar, full av fornhistoriska lämningar och samtidigt en alldeles vanlig betongförort med de problem som miljonprogrammen fört med sig, säger Nina von Rüdiger.

Platserna som tecknats finns i verkligheten, även om duon ändrat på exakta adresser. Näcken själv bor i Edssjön.

Att de valde att förlägga handlingen till Väsby hör också ihop med att det är ett multikulturellt samhälle.

– Väsby är även en kommun med många utländska invånare, och en av röda trådarna som löper igenom boken är vad som definierar en svensk. Johanna är finlandsvensk och jag själv finsk, så frågeställningen är bekant för oss båda, säger Nina von Rüdiger.

ANNONS
Fakta

Ms Mandu

Serien ”Oblivion high” ges ut i tre band. Första boken släpps den 1 februari.

Författarna Nina von Rüdiger och Johanna Koljonen kallar sig Ms Mandu.

Boken har redan publicerats i Finland.

Källa: Kolik förlag