Nyårsönskningar: Att Kista får bättre rykte!

Sherin Shehadeh, 29 år, Kista
Sherin Shehadeh, 29 år, Kista
Dags för ett nytt år. Så här tänker Kistaborna inför det.

– För egen del är det självklart att jag får ha bra hälsa och fred på jorden. För Kistas del hoppas jag på lugn och ro även om jag känner mig trygg här, säger Kirsti Åström, 62 år, Kista.

 

– Jag vill ha ett stabilt boende, ett första handskontrakt.Jag har bott i andra hand här i Kista i fyra år nu. Jag har sett en ökning av öppen droghandel i Kista så det hoppas jag blir bättre för jag gillar verkligen Kista och blir ledsen för att Kista får dåigt rykte, säger Sherin Shehadeh, 29 år, Kista. Shehadeh, 29 år, Kista

 

Vad hoppas du mest på under 2018?

Emma Djohari, 26 år, Kista
– Bättre hälsa. Jag har varit sjukskriven en längre tid och man är inte samma människa efter en tids sjukdom som innan. Jag hoppas på en ny start på livet. Med tanke på att det är valår nästa år hoppas jag att flyktingfrågan ska tas på allvar och flyttas fram. Det är inte rätt att barn som gått i skolan flera år här i Sverige ska utvisas. Och om vi snackar här i Kista vill jag att hundägare här ska plocka upp bajset efter sina hundar.
Rolf, 81 år, Kista.
– Det var inte lätt... Kanske att man kan hålla det rent här i centrum så det inte ser ut som en papperskorg. Annars hoppas jag på vackert väder och att man får vara frisk. Det är väl stående.
Frank Vesanti, 23 år, Kista
– Att hitta ett boende på Stockholms bostadsmarknad. Jag bor hemma hos mina föräldrar och vill gärna flytta. Men bostadsmarknaden är seg och dyr. Jag pluggar miljö och byggnad och hoppas även att de tänker om vad gäller byggnaden av den nya begravningsplatsen vid Granholmstoppen. De borde inte bygga den i ett kärr.