ANNONS

Nyårsönskningar: En ny bil och en fru!

Zakarias Isamail.
Zakarias Isamail.
Vad önskar du av 2018? Vi frågade Tenstaborna om deras förhoppningar inför det nya året.
ANNONS

– Jag vill köpa en restaurang i Uppsala. Jag hoppas att jag klarar körkortet och om jag gör det vill jag köpa en bil. Tensta är ett bra område, men jag hoppas att det blir lugnare här. När små barn växer upp här lär de sig dåliga saker av de äldre barnen, säger Javzanpagau Nyambuu, 32 år, Tensta med barnen Azaa, 6 år och Barsbold, 7 år.

 

– Att det blir lugn och ro här i Tensta och Rinkeby. Det har varit så oroligt. Jag hoppas föräldrarna får mer makt över sina barn och kan sätta mer regler för dem, säger Yassin Ibrahim, 49 år, Tensta.

 

 

Vad hoppas du på mest under 2018?

Uzma Ahmed, 39 år tillsammans med döttrarna Minnah, 8 år och Hasna, 6 år, Tensta
– Jag skulle vilja ha massor av kärlek med mina barn och att vi får vara friska. Jag önskar att Stockholm blir mer enat och kärleksfullt och att det blir lite lugnare här i området.
Zakarias Isamail, 33 år, Tensta
– Jag vill ha en ny bil och en fru. Sedan hoppas jag att det blir bättre i Sverige. Främlingsfientligheten måste minska och skatten ska sänkas. Det måste bli tryggare i Sverige.
Merilin Diaz Pino Lindeskog, 35 år, Tensta
– Jag tycker så mycket onda grejer händer i världen. Det är mycket krig och våld. Jag önskar att alla förstår att vi är ett liksom. Det känns som att det ska behöva komma någon från en annan civilisation och hotas oss för att ska förstå att vi måste enas vi människor.
ANNONS