Nyårsönskningar: Mataffär med mer öppet

Elias Nygren, 28 år, Tyresö.
Elias Nygren, 28 år, Tyresö.
Vad önskar du av 2018? Vi frågade Tyresöborna om deras förväntningar inför det nya året.

Mimmi Ringqvist, 18 år, Tyresö:

– Jag hoppas att centrum i Tyresö byggs ut nästa år. Det behövs verkligen ett bättre och bredare utbud av affärer, nu är det riktigt dåligt. En affär jag personligen saknar och skulle vilja se i centrum är Åhlens.

Jimmy Byggdal, 18 år, Tyresö:

– Jag skulle vilja ha en livsmedelsbutik i Tyresö som har öppet efter 21.00. Kommer man hem på kvällen och behöver mjölk, så får man svänga förbi någon av  bensinmackarna. Där tvingas man handla basvarorna för nästan dubbla priset.

Robert Engström, 72 år, Tyresö:

– Jag är aktiv i Lions här i Tyresö och hoppas på ett bra år för oss. Vi säljer julgranar i centrum innan jul. Har försäljningen gått bra kan vi hjälpa många människor nästa år. Det brukar gå bra med försäljningen, Tyresöborna är givmilda och generösa.

Elias Nygren, 28 år, Tyresö:

– Jag hoppas på ett lugnare debattklimat nästa år, speciellt som 2018 är ett valår. Vi har haft ett år med väldigt uppskruvat tonläge i debatten. Nästa år behöver vi mer tid för eftertanke.

Ann-Sofi Spetz, 52 år, Tyresö:

– Jag hoppas att samhället nästa år ser till att förbättra situationen för ungdomar med psykisk ohälsa. Gärna genom att utöka det förebyggande arbetet i skolorna. Det är en grupp som måste få mer hjälp, det är viktigt.