Omaka Västerhaningepar går ner i vikt i tv

Louise Hallberg och Mikael Hederstedt gick in i tävlingen med helt olika motiv. "Jag vet att Louise gjorde det mest för min skull", säger Micke Hederstedt.
Louise Hallberg och Mikael Hederstedt gick in i tävlingen med helt olika motiv. "Jag vet att Louise gjorde det mest för min skull", säger Micke Hederstedt.
En ville vinna, den andra gick med för den enes skull. Paret Louise Hallberg och Mikael Hederstedt från Västerhaninge gick in i realityserien Biggest loser med helt olika motiv.

– Vi är sjukt olika, säger Louise Hallberg.

Med 133 respektive 141 kilo vägde Louise Hallberg och Micke Hederstedt in sig i realityserien Biggest loser. Till skillnad från tidigare säsonger tävlar de medverkande den här säsongen i par.

Micke, som var omåttligt taggad, sökte egentligen till programmet med sin far, men producenterna blev rädda att pappan inte skulle klara alla prövningar med hälsan i behåll.

– Då frågade de mig i stället, berättar Louise som bara kommit med till uttagningen som stöd.

Problemet är att Louise egentligen inte vill vara med i tv – och hon gillar inte att tävla.

– Jag är som vilken förortsmorsa som helst. Jag vill vara anonym och passar bäst vid sidan om en fotbollsplan där mina barn spelar, säger hon.

Men Micke och producenterna övertalade Louise. I tävlingarna gick Micke sedan in stenhårt och ville att paret skulle satsa på att vinna – medan Louise hade en betydligt mer avslappnad attityd.

– Men ser nog det på tv. Vi är så sjukt olika, säger Louise och skrattar.

Efter att serien spelades in i höstas har paret ändrat sina vanor. Innan drack de fyra-fem liter cola om dagen. Så är det inte längre.

– Det går åt rätt håll. Vi har lärt oss att man ska tänka på vad man stoppar i sig och att det är viktigt att komma ut och röra på sig. Allt blir bara bättre, säger Micke.

Hur mycket de gått ner i vikt vill de inte säga.

– Då fattar man ju hur det gick i serien, säger Louise.

Fakta

Anna Brolin leder programmet

Biggest loser har säsongsstart den 11 april klockan 21. Programmet sänds i Sjuan måndagar och tisdagar.

Programledare är Anna Brolin.

Coacher är Sabina Dufberg och Mikael Hollsten.

För första gången tävlar deltagarna i par – allt från syskonpar till kärlekspar.

TV4