ANNONS

Östermalmsbo med många visitkort

Claudia Galli Concha är en mångsysslare.
Claudia Galli Concha är en mångsysslare.
Hon har skrivit manus till en ny film om ett Malmö i skräck, satt ner foten mot Rix FM och varit i konflikt med sina bloggläsare.
– Man behöver inte tycka samma om allt, säger Östermalmsbon Claudia Galli Concha.
ANNONS

Vad skriver man på sitt visitkort om man är såväl bloggare, manusförfattare, skådespelare och producent? Claudia Galli Concha löste problemet med att trycka upp flera.

– Men framför allt brinner jag för mina två barn, det visitkortet är störst, säger hon och skrattar under en promenad på Djurgården.

Det är när barnen sover som Mitt i får en pratstund med henne. Hon slog igenom i såpan Skilda Världar som 19-åring, har spelat Erica Falck i filmatiseringen av Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie och nu är hon aktuell som manusförfattare för filmen Den enda vägen som hennes man, Manuel Concha, regisserar.


Manuel Concha regisserat filmen och skrivit manus tillsammans med Claudia Galli Concha. Foto: Carolina Romare


– Vi har alltid suttit tillsammans och skrivit. Jag gillar att gå in i dialog och smådetaljer, han är bättre på uppbyggnader och ramar, säger hon om arbetet.

Filmen utspelar sig i Malmö kring år 2010 då den nu dömde mördaren Peter Mangs sköt människor med utländsk bakgrund.

– Även om det är i Malmö känns det som att den hade kunnat utspela sig var som helst. Den handlar om hatbrott och vi-och-dom-mentalitet. Man kunde önska att den inte skulle kännas aktuell, men det gör den.

En av huvudpersonerna blir skjuten och misstänkliggjord för att själv vara inblandad i den organiserade brottsligheten. Man får följa två bröder och deras kamp. Det är första gången Claudia Galli Concha skriver långfilmsmanus.

ANNONS

– Det känns stort, spännande och nervöst, säger hon.


Daniel Cvetkovic i rollen som Michel. Foto: Carolina Romare


Hon växte upp i Saltsjöbaden i en helt annan värld än den som filmen utspelar sig i. Som liten flyttade hon till Östermalm och hon gick samhällsinriktning på Östra Real parallellt med att skådespelarkarriären började ta fart.

– Det kom mycket folk från Norrmalm och Kungsholmen, jag var rädd att det skulle vara många gedigna Östermalmskids, men det var en bra mix.

Fram till nyligen var hon en återkommande medarbetare i Rix FM:s morgonprogram, men hon sade upp sig efter att en av programledarna bytte blöja på en bebis i studion, och foton togs. Oansvarigt och integritetskränkande, enligt Claudia Galli Concha. ”Underhållning till varje pris, på en oskyldig 10-veckors bebis bekostnad? Nej.”, skrev hon på sin blogg.

Det var viktigt för mig att sätta ner foten där.

– Jag var anställd som ”mammaprofil” och jag kände att jag inte kunde stå för det som hände, det var viktigt för mig att sätta ner foten där. Men man behöver inte tycka samma om allt.

Apropå bloggen var hon i hetluften nyss för att hon berättade att hon kämpade med att bli av med sina extrakilon efter en graviditet. Hon anklagades av läsare för att hetsa till bantning och fick försvara sig. Att hon som bloggare sponsras av ett viktminskningsföretag komplicerar situationen.

Hur ser du på den balansen?
– Jag hymlar inte med samarbetena, men jag gör bara reklam för saker som känns bra och som jag kan stå för. Annars hade folk fått betala för att läsa mig. Bloggen har blivit större och då har ekot blivit större, men jag är gärna en debattör.

Hur kommer framtiden se ut?
– 
Det kommer väl att fortsätta så här ungefär …  Med tio olika visitkort, säger Claudia Galli Concha och skrattar.

Fakta

Gillar Humlegården

Namn: Claudia Galli Concha
Ålder: 38
Familj: Min man Manuel Concha, mina döttrar Chloe (2 år) Celeste (5 månader)
Favoritplats på Östermalm: Humlegården
Plats jag ogillar på Östermalm: Finns ingen
Favoritfilm(er): Rust and Bone (fransk), Livet är underbart (Italiensk), Den enda vägen (Vår film)
Favoritskådis: Marion Cotillard, Ricardo Darin