Parkteatern kommer till din kommun i sommar

Ayla Kabaca turnerar med Parkteatern i sommar.
Ayla Kabaca turnerar med Parkteatern i sommar.
Ayla från Bolibompa och Trollflöjten som familjeföreställning – populära Parkteatern ger inte bara föreställningar i Stockholm i sommar, utan även i länets kommuner.

Nu blir det gratis teater för barn runt om i länet i sommar. Flera kommuner har nappat på landstingets erbjudande om bidrag till Parkteaterns föreställningar.

Parkteatern är annars Stockholms satsning på sommarteater runt om i staden.

Programmet delvis avslöjat

Parkteaterns program presenteras inte förrän den 17 maj, men redan nu kan det avslöjas att ”Aylas sång från en luftballong” och ”Lilla trollflöjten”  kommer att finnas på reportoaren.

Just de här två föreställningarna är de som kommunerna valt att satsa på.

”Aylas sång från en luftballong” är en sing-a-long-konsert med Ayla Kabaca, som är känd från bland annat Bolibompa i SVT. ”Lilla trollflöjten” är en familjeföreställning, en humoristisk tolkning av den klassiska operan med nyskriven musik.

Elva kommuner har nappat

Landstinget började samarbeta med Parkteatern 2015. Då var det Täby och Österåker som fick erbjudandet om att få teater till halva priset.

Förra året tog elva kommuner del av erbjudandet, och i år är det lika många. Datum för när föreställningarna spelas är inte fastställda.

En föreställning kostar 65 000 kronor, och landstinget står för hälften.

På onsdag föreslås landstingets kulturförvaltning fatta beslut om att ge bidrag till länets kommuner om totalt 357 500 kronor.

Fakta

Här ges föreställningarna

 

Aylas sång från en luftballong:

Botkyrka, Tyresö, Upplands Väsby

Lilla trollflöjten:

Danderyd, Haninge, Järfälla, Solna, Täby, Upplands-Bro, Vallentuna, Österåker

Källa: SLL