ANNONS

Var är vargen? Parkteatern kommer till Sumpan

Magnus Erenius i Parkteaterns "Var är vargen? En annan rödluva"
Magnus Erenius i Parkteaterns "Var är vargen? En annan rödluva"
På söndag den 13 augusti sätter Parkteatern upp dockteatern "Var är vargen? En annan rödluva" på Golfängarna i Sundbyberg. Bakom kulisserna står Magnus Erenius, född och uppvuxen i Sundbyberg.
ANNONS

När Parkteatern kommer till Sundbyberg på söndag den 13 augusti, är det en hemvändare som drar i trådarna. Marionetteaterns Magnus Erenius är född och uppvuxen i Hallonbergen, och ser fram emot att återvända till Sundbyberg.

– Jag trodde aldrig jag skulle lämna Sumpan, men det gjorde jag till slut. Nu bor jag i Salem, så det ska bli jättekul att få komma och spela på hemmaplan, säger Magnus Erenius.

De som har gott minne kan komma ihåg att Magnus Erenius spelade med i Teaterpiraternas lokalrevy i mitten av nittiotalet. Men sedan 1998 har man spelat med Marionetteatern, som 2003 gick ihop med Stadsteatern, som också driver Parkteatern – som sätter upp pjäsen på Golfängarna.

– Parkteatern brukar vanligtvis spela i Stockholms kommun, så att komma till Sundbyberg är lite utöver det vanliga, säger Magnus Erenius.

I pjäsen Var är vargen? En annan rödluva spelar Magnus Erenius alla roller själv, med handdockor. Föreställningen är baserad på den traditionella berättelsen om Rödluvan och vargen, men har ett omarbetat slut.

– Man kan väl säga att Rödluvan är den starkare av dem i denna variant, säger Magnus Erenius.

Föreställningarna är gratis och öppna för alla att gå på. Var är vargen? En annan rödluva är en familjeföreställning som riktar sig både till barn och vuxna. På söndag den 13 augusti görs två föreställningar på Golfängarna, en klockan 12 och en klockan 14.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.