Här kan du göra snygga slalomsvängar i helgen

Vill man hoppa och göra tricks, har Hammarbybacken sin park öppen hela helgen.
Vill man hoppa och göra tricks, har Hammarbybacken sin park öppen hela helgen.
Strålande sol och minusgrader väntar i helgen. Därefter ska vädret blir betydligt gråare – och så småningom regn, enligt SMHI. Med andra ord: Bra att passa på om du gillar fart och slalom. Här är guiden till bästa backarna i Stockholm.

Hammarbybacken

Stockholms mest centrala backe, Hammarbybacken är perfekt för innerstadsbon som vill komma ut och känna vinden i ansiktet och göra några carvingsvängar. Alla nedfarter är öppna och liftarna är igång. Ett litet tips är att välja Trysil-nedfarten. Den är ungefär lika brant som Årenedfarten –  och längre. Här kan man få till ett par riktigt härliga carvingsvängar. För den som hellre vill hoppa är även parken i backen öppen.

Öppettider: Lördag – söndag: 9–18.

Ekholmsnäsbacken

Ekholmsnäsbacken på Lidingö har hela anläggningen öppen. Från toppen ser man stora delar av innerstan. Även parken är i full gång med ett par stora hopp för den som vågar. Under lördagen finns möjlighet att prova den tillfälliga så kallade ”landing bag”, en stor luftmadrass, som arrangörerna lånat in till backen.

Öppettider: Lördag– Söndag: 9–16.30.

Mitt i testade ”big jump” på Lidingö

Flottsbro

Flottsbro skidanläggning har Stockholms högsta skidbacke, fem nedfarter och tre liftar. Under lördagen är tävlingsbacken stängd på grund av en slalomtävling. De andra backarna har öppet som vanligt. På söndag är hela anläggningen öppet som vanligt.

Öppettider: Stora backen 9-18.
Tävlingsbacken 9-18.
Familjebacken 9-18.
Barnbacken 9-17.
Knattebacken 9-17.

Joakim Lönn från Sollentuna ­slalomklubb under träning i Väsjöbacken.

Väsjöbacken

Väsjöbacken har Stockholms längsta skidsäsong, enligt dem själva. Anläggningen har fyra nedfarter och tre liftar. Under helgen kommer två av backarna att vara stängda på grund av en slalomtävling. Familjebacken och parken har öppet som vanligt.

Öppettider: Lördag– Söndag: 10– 18.

Saltisbacken

Saltisbacken har öppet hela helgen. Under ett par timmar är det träning för klubbens slalomåkare och då är slalombacken stängd för allmänheten. Men när träningarna är klara öppnar slalombacken för allmänheten igen.

Öppettider: Lördag– Söndag: 10–18.