ANNONS

Perrelli –en obotlig optimist

”Jag gillar att vara en ambitiös människa. Antingen kan man göra saker halvhjärtat eller så gör man dem så bra som möjligt med hedern i behåll”, säger Charlotte Perrelli s0m alltid har en träningsbag redo i bilen om hon lite ledig tid över.
”Jag gillar att vara en ambitiös människa. Antingen kan man göra saker halvhjärtat eller så gör man dem så bra som möjligt med hedern i behåll”, säger Charlotte Perrelli s0m alltid har en träningsbag redo i bilen om hon lite ledig tid över.
Förra gången Charlotte Perrelli var med i Melodifestivalen gick hon igenom en tuff skilsmässa.

Numera är hon och ex-maken Nicola goda vänner.

På lördag ställer hon upp i festivalen – för tredje gången.
ANNONS

Charlotte Perrelli var med i Melodifestivalen 1998 och 2008 – bägge gångerna vann hon.

– Den är lite jobbig. Att lyckas ta hem segern en gång till är mer eller mindre omöjligt. Självklart ska jag göra mitt bästa, men om det inte räcker kommer jag inte tycka att livet är skit.

Ett par dagar före intervjun har Mitt i:s reporter stött på Charlotte Perrelli bland alla skorna i hallen på Friskis & svettis. Efter att ha kört dubbla föreställningar på Globen, har hon kommit i säng klockan fyra på morgonen. När sonen är klar med fotbollsträningen i gymnastiksalen ska hon laga middag, innan det är dags för ännu ett dubbelpass i Globen.

– Jag tror att det är de extrema kontrasterna som gör mig till en jordnära person. Som gör att jag inte tycker att jag är så jävla speciell. Att skaffa barn var det bästa som kunde hända mig. Att fokusera på att de har det bra.

Barnen är hennes liv och hon går inte på bio, inte på krogen eller hänger med kompisar. Det hinner hon inte.

– Jag har gjort ett val och det är att vara med barnen och att jobba hårt. Jag älskar mitt arbete.

Precis som Charlotte alltid följde med sin pappa i bilen när han sålde LP-skivor till olika butiker, hänger hennes barn nu med henne.

Varken barnens pappa Nicola Perrelli eller Charlotte har träffat någon ny partner efter skilsmässan och umgås mycket hemma hos henne.

– Det funkar skitbra. Det är jätteskönt med hänsyn till barnen. Han firade jul med mig och min familj. Det är inga konstigheter. När det är fotbollsträning delar vi upp oss och jag åker hem och lagar middag.

ANNONS

Förra året följde han med till Charlottes ställe i Spanien, för att barnen ville visa honom det. Hon beskriver det som att de går in i en mamma-pappa-roll.

– Jag träffade Nicola när jag var 22 år. Vi har levt hela våra vuxna liv tillsammans, 14 år. Vi har sett världen tillsammans och han känner mig bättre än någon annan. Att klippa banden skulle vara att slänga bort hela mitt liv. Men sedan är det inte alltid så lätt. Jag vill inte vrida klockan och vi ska inte leva ihop.

Men hur blir det om någon av er träffar en annan?

– Jag vet att han har någon då och då och dejtar tjejer, men det är inte något jag lägger någon vikt vid. Jag bryr mig inte ett skit, så länge han inte träffar någon han vill leva med. Då bryr jag mig, men det får jag ta den dagen.

Före skilsmässan visste inte Charlotte, som är ”ett kontroll- freak”, att hon skulle reagera så här. När den väl var ett faktum tänkte hon bara på barnen och vad hon själv skulle må bäst av blev ointressant.

– Man brukar ju säga att tiden läker alla sår. Så är det. Man orkar ju inte gå omkring och vara bitter. Man måste lägga saker bakom sig och gå vidare. Och jag gör det av egen kraft.

Du verkar så stark?

– Det är inte så ofta jag sätter mig ner och gråter och tycker att livet suger. Jag är en obotlig optimist så länge jag och barnen har hälsan. Det enda jag är riktigt rädd för är sjukdomar. Allt annat kan man få bukt med, med kraft och vilja. Har man den inställningen är man tacksam i stället för att deppa ihop, säger Charlotte.

Jag har gjort ett val och det är att vara med barnen och att jobba hårt.charlotte perrelli

Fakta

”Det är ett halvårs förberedelser för tre jävla minuter”

Namn: Charlotte Perrelli.

Ålder: 37 år.

Familj: Sönerna Angelo, 8, och Alessio, 6.

Bor: Djursholm.

Aktuell med: Medverkar för tredje gången i Melodifestivalen och ger ut en skiva i mars. År 1999 vann hon Eurovision song contest med ”Take me to your heaven” (”Tusen och en natt”). År 2008 kom hon på 18:e plats med ”Hero”. Två gånger har hon varit programledare.

Om årets låt ”The girl: ”Det är en upptempolåt, väldigt up to date. Den låter inte som en gammal schlager, utan är mer klubbig. Även om jag inte skulle vinna känner jag att jag inte kan misslyckas med Fredrik Kempes låt. Jag har fått erbjudande om låtar varje år sedan 1999 och skulle inte ställa upp med en dålig låt.”

Laddar: ”Som alltid: genom att vara extremt väl förberedd. Det är ett halvårs för-beredelser för tre jävla minuter.”