ANNONS

Unga popgruppen Amity vill skänka lugn i jul

Popgruppen Amity bildades i fjol och släppte sin första singel i höstas. Nu har de släppt sin första jullåt med ett budskap om värme och tolerans för alla människor.
En av medlemmarna är 13-åriga Nicole Gill från Värmdö.
ANNONS

Amity består av Juliette Safavi, 12 år, David Fridholm, 14 år, Grim Lohman, 15 år och Nicole Gill, 13 år.

Alla går de på olika musikskolor i Stockholm och dansar på fritiden. Nicole Gill bor på Värmdö nära Gustavsberg, strax innan Grisslinge värdshus. Hon går i Adolf Fredriks musikklasser.

I september släppte de sin första singel Nothing but Gold och 30 november släpptes deras första jullåt – Born to Shine.

Amity står för vänskap, vilket är ett av budskapen som gruppen vill förmedla med sin musik. Förhoppningen är att kunna hjälpa till att motverka näthat, intolerans, utsatthet och prestationspress som många unga lever med, genom sin musik.

– Vi vill sprida budskapet om tolerans och att vara en tröst och hjälp till dem som lyssnar, säger Grim Lohman, från Sundbyberg.

Amity popgrupp

Amity vill att den som lyssnar på deras nya jullåt ska kunna drömma sig bort från novembermörkret en liten stund. Från vänster: Grim Lohman, Juliette Safavi, David Fridholm och Nicole Gill. Foto:Pressbild.

Vill göra skolturné

David, Grim och Juliette började sjunga tillsammans förra året i gruppen Younghearts men har nu gjort en nystart under namnet Amity tillsammans med Nicole.

– Vi blev hopplockade, men kände till varandra sedan innan, och fick kemi på direkten. Jag och David har varit med i samma föreställning tidigare och har en nära relation, säger Grim.

ANNONS

Flera låtar planeras att släppas inom en snar framtid. Sedan ska gruppen ut och spela.

– Jag vill fortsätta göra musik och vi hoppas att vi framöver kan bygga ett album. Vi har också en tanke om att göra en skolturné där vi kan prata och spela akustiskt, för att inspirera andra unga att våga drömma och satsa. Men även prata om jämställdhet, mobbning och normer som alla unga kan känna igen sig i, säger Grim.

Fakta

Det här är Amity

Nicole Gill: Nicole är 13 år. Hon vann Stockholm kulturskolas dance battle turné 2017 och ingick i laget som vann kategorin New Talent i Streetstar Dance School Challenge på Berwaldhallen i år. Hon spelade även elak styvsyster i musikalversionen av Askungen på Maxim.

Juliette Safavi: Juliette är 12 år. Hon hade huvudroll i kortfilmen ”Min homosyster” som vann pris på Berlins filmfestival 2017. Hon har dubbat i bland annat långfilmen ”Babybossen”, ”Snobben” och diverse serier på Barnkanalen. Juliette har också arbetat som skådespelare i flera olika reklamfilmer.

David Fridholm: David är 14 år. Han spelade huvudrollen i musikalen Billy Elliot på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Grim Lohman: Grim är 15 år. Han spelade Billy i Billy Elliot på Malmö Opera. Han har också medverkat i musikalerna Priscilla och Evita på Göta Lejon och i A Christmas Carol på Folkoperan. Under flera år var han reporter i SVT-programmet REA och han har även haft en del filmroller, senast i Morden i Sandhamn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.