”Populärt att prova nya slags semlor”

Sofie på Bageri Passion med vegan- och vaniljsemla.
Sofie på Bageri Passion med vegan- och vaniljsemla.
Grädde, mandelmassa och bulle. Eller?
Den här semmelsäsongen har flera utmanare dykt upp på de lokala bagerierna.

Semmelsäsongen är i full gång och på Sundbyberg och Solnas bagerier köar fikasugna för en smarrig gräddbomb till kaffet, även om det är tre veckor kvar till fettisdagen.

Men den traditionella semlan har på senaste tid fått utmanare i diskarna.

På Balders bröd i Solna  Centrum säljs vegansemla, Bageri Passion på Landsvägen i Sundbyberg har utöver det en laktosfri variant och den mandelfria vaniljsemlan.

Vegansemlan poppis

– Det är populärt att prova nya slags semlor. Folk blir glada av att kunna äta en även om de har tillexempel en allergi. Vegansemlan märker vi har blivit väldigt populär, säger Sofie på Bageri Passion.

Semmeltårta är en annan nyhet.

– Vi har kört saffranssemlor också, berättar Sofie.