Hemlig klubbkväll drar till Nacka

På lördag är det återigen dags för en av The Green Door Projects fester. Det blir den fjärde i ordningen sedan starten förra året.
På lördag är det återigen dags för en av The Green Door Projects fester. Det blir den fjärde i ordningen sedan starten förra året.
På lördag, 12 november, är det återigen dags för The Green Door Project där artister, DJ:s, konstnärer och kreatörer tillsammans skapar en fest. Lokalen är enligt arrangören den största hittills och på fredagen avslöjades att den ligger i Nacka Strand.

– Den är den största lokalen som vi har jobbat med hittills. Vi kommer att fortsätta att ta oss utanför tullarna, det kommer att handla om ungefär tio minuter med buss eller bil, sade arrangören Peter Björklund i början av veckan när Mitt i intervjuade honom.

På fredagen blev det klart att lokalen ligger på Automobilgatan 16 i Nacka.

Här blir det fest snart. Platsen för The Green Door Project 2016.

Här blir det fest snart. Platsen för The Green Door Project 2016.

Hemlighetsmakeriet är en del av konceptet där man hela tiden försöker utforska framtiden för den svenska klubbscenen. 

– Vi tycker att det känns spännande att jobba med det som ett verktyg och någonstans utmana lite hur vi tar till oss den här typen av kultur. Att göra det på platser som inte alltid är anpassade för fest ger ifrån sig intressanta resultat.

Lineupen för kvällen består av bland andra den hajpade sångerskan Mabel (dotter till Neneh Cherry såväl som Massive Attack-producenten Cameron McVey), Göteborgsartisterna Sammy & Johnny Bennett, producenten Call Super, Gravity Boys (syskonkollektivet till Sad Boys, med medlemmarna Thaiboy Digital, Ecco2k, Bladee samt producenten Whitearmor) & Bodycam samt Jessie Granqvist som spelat på en rad olika Stockholmsklubbar, festivaler som Into the Valley, Yard och Camp Cosmic, såväl som klubbar i Berlin och Ibiza.

– Vi försöker boka innehåll och artister som är progressiva och har ett spännande uttryck, en framåtlutad attityd snarare än bakåtlutad i den meningen att artisten vill driva på någonting med ett eget sound. Det tror vi kommer gå som en röd tråd genom vår lineup, både med dj:s och liveartister. Det är alltid ambitionen, säger Peter Björklund.

Fakta

Fullständig lineup

Scen 1 
Mabel
Sammy & Johnny Bennett
Gravity Boys & Bodycam
Helh
Ladies Love Hiphop (DJ)
Wasima (DJ)
Flexx (DJ)
Scen 2
Call Super
Jessie Granqvist
Shakarchi & Stranéus
Jin Mustafa
Källa: The Green Door Project

Ser du själv fram emot något särskilt?

– Mabel är ju superspännande och har en unik röst och ett bra samtida sound, hon har hela världen framför sig på något vis. Sedan har Sammy & Johnny Bennett en naturlig och självklar närvaro och energi. De äger sin existens på något sätt. Jag har sett dem live en gång och det ska bli kul att se dem igen.

Festen kommer att hållas i två rum varav det ena huvudsakligen gästas av liveakter, medan det andra kommer att vara mer dansfokuserat. Bland höjdpunkterna i det senare rummet nämner Peter Björklund den brittiska producenten Call Super.

– Jag hörde honom på den holländska festivalen Deckmantel, det var fantastiskt så det ska bli spännande att se vad han kan ge.

Ända sedan The Green Door Projects lansering 2015 har ett mål också varit att skapa minst ett samarbete mellan kreatörer inom olika olika popkulturella områden till varje fest.

Hur ser det ut den här gången? 

– På lördag kommer den Berlinbaserade duon Bodycam till Stockholm för det här. De kommer att skapa en scennärvaro tillsammans med Gravity Boys där Bodycam står för det visuella och Gravity Boys för ljudbilden, säger Peter Björklund. Allt måste inte vara musikfokuserat utan det kan även ta sig uttryck i bild eller form, egentligen vad som helst som ryms inom sfären popkultur.

Tid: Lördag, 12 november. Åldersgräns: 20 år. Adress: Hemlig (håll utkik för uppdatering på fredag).

Biljetterna släpptes i måndags.