Publiken öser kärlek över Niklas från Solna

Niklas Carson Mattsson.
Niklas Carson Mattsson.
Niklas Carson Mattsson.
Niklas Carson Mattsson.
Med flickvännen, och "managern", Clara Wollter.
Med flickvännen, och "managern", Clara Wollter.
Niklas Carson Mattsson.
Niklas Carson Mattsson.
Singer-songwritern Niklas Carson Mattsson är webbpublikens älskling i musiktävlingen Self Made. Nu hoppas han ta sig till final – med Solnabornas hjälp!

Musiken har han haft med sig sen födseln. ”Hemma fanns det alltid en gitarr” och när han var yngre så spelade han trumpet och gick i Adolf Fredriks musikklasser. Nu tävlar 21-årige Huvudstabon Niklas Carson Mattsson i musiktävlingen Self Made, som avgörs på nätet men också visas på Kanal 5.

Att han faktiskt kom med i tävlingen var nästan en slump.

– Det var min flickvän som taggade mig i ett inlägg som handlade om tävlingen. Så upptäckte jag att den hade ju redan börjat, så då drog jag ihop en video och laddade upp.

Publikens älskling

Det var kärlek vid första ögonkastet när publiken fick höra hans cover på Chainsmokers låt Don’t le me down. Likes och kommentarer började strömma in.

– Då kände jag ju att oj jag kan ju faktiskt gå vidare, berättar han.

Musiktävlingen Self Made är skapad av stjärnproducenten Ash Pournouri, som bland annat jobbat i 8 år tillsammans med Avicii. Genom att låta publiken rösta på sina favoriter via nätet vill man på så sätt få fram folkets favorit – utan jury och ”experter”. Det som hägrar är finalen på Gröna Lund den 24 maj då tre finalister gör upp om ett skivkontrakt.

Har finalplatsen inom räckhåll

Men först måste Niklas ta sig vidare till nästa heat. Just nu ligger han tvåa om publikens kärlek och klockan 22 ikväll fredag stängs veckans heat. Hittills har han gått vidare i fyra heat och har finalplatsen inom räckhåll.

– Det är ju publiken som avgör, det är väldigt roligt att folk går in och röstar på mig och skriver fina kommentarer, säger Niklas.

Flickvännen största supportern

Flickvännen Clara Wollter, som han bor tillsammans med i Huvudsta, är dock hans största supporter.

– Jag hade inte varit kvar i tävlingen utan henne. Hon är ett otroligt stöd och får folk att rösta på mig, säger Niklas.

För att lyckas i musikbranschen idag krävs att man är lite ”osvensk” och vågar promota sig själv, menar han. Men trots att han är halv-amerikan på pappas sida och född i Baton Rouge, Louisiana, så är det inte riktigt så enkelt att plocka fram det amerikanska självförtroendet.

– Jag bodde ett år i USA och skrev musik och pluggade, och där kommer det mer naturligt, där är alla så. Men lite av det har jag nog, kanske är det därför jag är kvar i toppen av tävlingen, säger han.

Visst vill vi se Solna-Niklas i final på Grönan? Här kan du gå in och lyssna samt rösta!

Fakta

Halv-amerikan som alltid sjunger

Namn: Niklas Gustav Carson Mattsson

Ålder: 21

Bor: På Ängkärrsgatan i Huvudsta tillsammans med flickvännen Clara

Född: I Baton Rouge, Louisiana, USA. Har en amerikansk pappa och en svensk mamma

Tävlat förr: Deltog 2012 i X Factor på TV4

Sjunger: ”Hela tiden! Clara klagar lite på att jag inte är tyst. Men det är väl härligt med någon som sjunger hemma?”