ANNONS

Quint ger ut sitt första album

Quint Starkie har skrivit låtar till andra välkända artister i många år. Han har tidigare skrivit låtar till bland annat Alcazar och Sophie Zelmani. Nu ger han ut sitt första egna album med 14 personliga låtar.
Quint Starkie har skrivit låtar till andra välkända artister i många år. Han har tidigare skrivit låtar till bland annat Alcazar och Sophie Zelmani. Nu ger han ut sitt första egna album med 14 personliga låtar.
Quint Starkie har i många år skrivit låtar till välkända artister i Sverige och har en uppsjö med reklamlåtar på sitt samvete. Men nu efter många år i musikbranschen har han spelat in sitt första egna album.
ANNONS

Lidingöbon Quint Starkie har skrivit hitlåtar till Alcazar, Sophie Zelmani och Lambretta och spelat med artister som Jill Johnson, Meja, Björn Skifs och Jerry Williams. Han har dessutom skrivit mängder med reklamlåtar för tv och radio. Efter många år i musikbranschen släppte denne doldis i måndags i förra veckan sitt första egna album.
– Det är personliga låtar om mig och mitt liv. Det känns bra och jag har inte tänkt att jag måste skriva en hit, utan det är musik som jag själv gillar, säger han.
Trots att det är ett debutalbum har han spelat in en del av låtarna i New York och han har jobbat med musiker i Nashville och Los Angeles som har mejlat ljudfiler till honom, som han tagit med på flera av låtarna. Francis Dunnery, som var Robert Plants (sångare i Led Zeppelin) gitarrist i många år, har producerat albumet.
– Låtarna kom fort och jag skrev allt på sex veckor och jag har fått bra feedback och det är kul såklart, det är lite av en chock, säger han.
Quint Starkie växte upp i Accrington norr om Manchester och hans stora intressen var att spela gitarr och fotboll. Han lyssnade gärna på Dire Straits, Wings och 10cc och spelade fotboll i Burnley och Accrington Stanley. Efter att han gått ut skolan jobbade han som svetsare om dagarna. Men efter en audition fick han jobb som gitarrist i ett band och han fick omedelbart åka ut på turné i Europa.
– Jag sa till mina arbetskamrater att spara min overall för jag kanske kommer tillbaka, säger han.
Men det gjorde han inte. Han fortsatte med musiken och kom in på en musikskola i Los Angeles och han bosatte sig där. Quint fortsatte att spela i olika band och strävade efter att bli studiomusiker. Men under vistelsen i Los Angeles träffade han Susanna från Sverige.
– Jag köpte en tur och returbiljett från Los Angeles till Stockholm som var giltig i två veckor. Jag slängde returbiljetten och blev kvar. Nu har vi varit ett par i 28 år, säger han.
Sedan 16 år tillbaka bor han med Susanna och två söner i ett hus i Hersby. Quint Starkie driver Music 4 Media som producerar musik till reklamfilmer och mixar musik. Han skriver låtar till andra artister och reklamjinglar, men nu är det som artist med eget namn som gäller.
– Låtarna handlar om mina minnen när jag växte upp i norra England och relationer förr och nu. Mina låtar passar på en fredag när man lagar mat till familjen eller till några vänner och man sätter sig ner och har det mysigt, säger han.

ANNONS