Välj ditt område
Nytt musik-quiz i Stockholm.
På tisdag är det premiär för Svenska Pop-Quizet.

Popquizza med Strömstedt och Siwan

Nöje Älskar du populärmusik? Då är det Svenska Pop-quizet som drar igång på Södra teatern något för dig. På tisdag är det premiär.

Pubar med frågesport på menyn och barer med populärkulturella quiz är idag ingen ovanlig företeelse, att gå på quiz är en populär aktivitet bland stockholmarna.

Nu på tisdag, 17 januari, får flitiga quizbesökare ett nytt ställe att addera till listan. Då är det nämligen premiär för Svenska Pop-quizet som Swedish Music Hall of Fame, skivbutiken Pet Sounds och Södra Teatern har gått ihop och skapat.

Quizet kommer att hållas en gång i månaden på Mosebacke och fokus ligger, inte helt förvånande med tanke på de inblandade, på svensk populärmusik från 1920-talet till idag. Frågorna blir minst sagt spretiga, från visa och schlager till hip hop och dödsmetal.

– Det här är ett kul sätt att visa upp den fantastiska bredd och rikedom som präglar svensk populärmusik, säger Charlotte Wiking VD på Swedish Music Hall of Fame i ett pressmeddelande.

Gästartister på scen under quizkvällen

Utöver själva frågesporten utlovas också en gästartist vid varje tillfälle. Först ut på premiärkvällen är Pernilla Andersson. Senare i vår dyker bland andra Siw Malmqvist och Niklas Strömstedt också upp på scen.

Leder quizet gör den musikintresserade journalisten och författaren Björn Alverfeldt. Stefan Jacobsson och Niklas Berg från Pet Sounds agerar musikvärdar.

Tid: 17 januari. Restaurangen är öppen från 17.00. Quizet drar igång kl. 19.00. Plats: Mosebacke torg 6. Inträde: Fritt

Fler Svenska Pop-quiztillfällen på Mosebacke

17 januari (premiär)

21 februari

21 mars

18 april

23 maj

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

När lille Elia vill komma till mamma fortsätter Noelia López att leda gympapasset, med sonen i knäet. Från vänster: Tarik Gebremichaiel och Mariam Nazary
Nyheter

Här tränar mammor både kropp och språk

Mikael-Fredrik och Ulrika Wegebrand ordnar trygghetsmöte efter senaste tidens oroligheter i Västerhaninge
Brott

Trötta på oron i orten – ordnar trygghetsmöte

Nyheter

Nya cykelbanorna i Hornstull är försenade

14-åriga Selma försvann från Västerhaninge centrum under söndagseftermiddagen, enligt polisen. Nu går Missing People ut med efterlysning på henne
Brott

14-åriga Selma försvunnen från Haninge

Terrordådet

Ytterligare en anhållen i terrorutredningen

Snackisar

Roslagsbor om Arriva: ”Inget kan bli sämre”