Välj ditt område
Nytt musik-quiz i Stockholm.
På tisdag är det premiär för Svenska Pop-Quizet.

Popquizza med Strömstedt och Siwan

Nöje Älskar du populärmusik? Då är det Svenska Pop-quizet som drar igång på Södra teatern något för dig. På tisdag är det premiär.

Pubar med frågesport på menyn och barer med populärkulturella quiz är idag ingen ovanlig företeelse, att gå på quiz är en populär aktivitet bland stockholmarna.

Nu på tisdag, 17 januari, får flitiga quizbesökare ett nytt ställe att addera till listan. Då är det nämligen premiär för Svenska Pop-quizet som Swedish Music Hall of Fame, skivbutiken Pet Sounds och Södra Teatern har gått ihop och skapat.

Quizet kommer att hållas en gång i månaden på Mosebacke och fokus ligger, inte helt förvånande med tanke på de inblandade, på svensk populärmusik från 1920-talet till idag. Frågorna blir minst sagt spretiga, från visa och schlager till hip hop och dödsmetal.

– Det här är ett kul sätt att visa upp den fantastiska bredd och rikedom som präglar svensk populärmusik, säger Charlotte Wiking VD på Swedish Music Hall of Fame i ett pressmeddelande.

Gästartister på scen under quizkvällen

Utöver själva frågesporten utlovas också en gästartist vid varje tillfälle. Först ut på premiärkvällen är Pernilla Andersson. Senare i vår dyker bland andra Siw Malmqvist och Niklas Strömstedt också upp på scen.

Leder quizet gör den musikintresserade journalisten och författaren Björn Alverfeldt. Stefan Jacobsson och Niklas Berg från Pet Sounds agerar musikvärdar.

Tid: 17 januari. Restaurangen är öppen från 17.00. Quizet drar igång kl. 19.00. Plats: Mosebacke torg 6. Inträde: Fritt

Fler Svenska Pop-quiztillfällen på Mosebacke

17 januari (premiär)

21 februari

21 mars

18 april

23 maj

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Klart: SL fördubblar biljettkontrollerna

Bostad

Årstafältet får kvarter helt i trä

Nyheter

Kaffets väg till koppen går via Näsby Park

Debaser Medis
Nöje

Debaser stämmer staden: ”Planlöst agerande”

Nyheter

50 supersportbilar invaderar Stockholm

Nyheter

Skottlossning i Väsby – en gripen