Redaktionen tipsar: Tre Söderfavoriter i helgen

Lisa Nilsson sjunger på Rival.
Lisa Nilsson sjunger på Rival.
Skönsång på Rival, Blodbad på Blekingegatan och fotokonst på Timmermansgatan. Här är helgen på Söder.

1. Skönsång. Vad sägs om att gå på en liten konsert? I kväll har Lisa Nilsson en spelning på Rival. I höstas var artisten med i ”Så mycket bättre”, där hon bland annat tolkade Niklas Strömstedts låt Vart du än går. Lisa Nilsson sägs ha en av Sveriges bästa sångröster och fredagens konsert är en av sex som hon håller på Rival. Tid: Fredag 19.30. Plats: Rival, Mariatorget 3.

2. Blodbad. Vad skulle du göra om en epidemi börjar spridas och katastrofen närmar sig? Den frågan ställs i den nya föreställningen ”Slaktlekar”, en absurd och samtidigt blodig komedi. I kväll är det premiär på Teater Alma för föreställningen och biljetterna kostar mellan 70 och 100 kronor styck. Tid: Fredag 19.30. Plats: Blekingegatan 22.

3. Fotokonst. Sugen på att gå på en fotoutställning? Då ska du vandra bort till Timmermansgården i morgon. Fotoklubben Avtrycket arrangerar en utställning. Det är 20 stycken fotografer som ställer ut och fotoklubben meddelar att det kommer att bjudas på blandade motiv. Tid: Lördag-söndag, 12.00-16.00. Plats: Timmermansgatan 46.