Min lokala hjälte

Redaktionens helgtips

Stockholmshelgen är fylld av udda ting: Aldrig tidigare visade bilder på David Bowie, praliner gjorda på människofett och så sommarpopparen Jason Mraz mitt i vintern.

Godis gjort på människofett

Praliner gjorda på mänskligt fett är antagligen det mest obskyra konstverket som visas på Liljevalchs vårutställning som hade premiär i veckan. Om det inte lockar finns ritade bilder på Ernst Billgren, en stickad tröja för 13 papp och ett fordon specialbyggt för att åka rally i stans kloaker. Behöver du fler anledningar för att titta förbi Malmskillnadsgatan 32? Läs mer här. 

Fotoutställningar

Det pågår en rad olika fotoutställningar just nu. Mitt i har gjort en lista över pågående utställningar runt om i stan som definitivt är värda ett besök i helgen. Läs mer här.  Dessutom kan du se aldrig tidigare visade David Bowiebilder på ett galleri på Östermalm.

Ännu mer konst

Förre detta Mitt i-medarbetaren och konstnären Sofia Ekström har vernissage för sin utställning Shut the light på Galleri Riis. Det är dessutom den sista utställningen någonsin på galleriet som stänger ner i februari. Galleriet ligger på Rödbotorget 2

Lägereldsmusik på scen

Jason Mraz kommer till stan, till Djurgården närmare bestämt för att tina upp oss i slasket/ kylan med sin sommarlovspop.

Scandiascenen Djurgårdsslätten 43-45

Vinterns enda Cleo-gigg

Vill du se Cleo? Nu har du chansen för första och enda gången i vinter. Var? På Debaser Strand, fredag kl 19-03.

Vill du stå på scen själv så kickar Södra teatern i gång sin hiphopkaraoke samma kväll, från 21.00

Få stenkoll på helgen: Prenumerera på Mitt i Stockholms och Allt om Stockholms gemensamma nyhetsbrev Fredagspepp!