ANNONS

Här öppnar restaurangen som serverar skolmat

Restaurang med skolmat öppnar i Väsby.
Lunchrestaurang med skolmat öppnar i Väsby.
Nu är det inte bara fler elever som ska få äta skolmat, Stor & Liten passar nämligen på att öppna lunchrestaurang.
– Vi vill visa allmänheten att det går att göra riktigt bra skolmat, säger Anna Pettersson, en av ägarna.
ANNONS

Stor & Liten har lagat skolluncher sen 2004. De har sitt kök i Åkersberga och levererar mat till 21 skolor förskolor i norra Stockholm.

I och med att de ska börja laga mat till Sandbergska skolan i Väsby och att flera skolor står på tur behövde de skaffa ett nytt tillagningskök. När den gamla personalmatsalen i Siemenshuset blev ledig slog de till på det.

– Tanken är att öppna en lunchrestaurang där vi kan servera vår skolmat. Vi tror att det kommer bli vårt flaggskepp för skolmaten, säger Anna Pettersson, en av de fyra ägarna till Stor & Liten.

I Siemens gamla lokaler i Väsby ska det bli hotell. Restaurangen kommer utöver skollunch servera frukost till hotellets gäster.

Deras nisch är att laga skolluncher från grunden, utan halvfabrikat. Lunchserveringen kommer ha lite fler rätter än vad som normalt erbjuds till eleverna.

– Normalt har vi bara två rätter i skollunchen men för att det ska funka som lunchrestaurang behöver vi en till så att vi varje dag erbjuder kött, fisk eller vegetariskt. Men det kommer alltid vara minst en rätt som serveras på skolorna samma dag.

ANNONS

Dagens skollunch, Chicken Tikka Massala. Väsby, Stor & Liten.

Anna berättar att alla fyra ägare har sin bakgrund inom lunchrestauranger. Så även om konceptet med skollunch på restaurang är nytt är de vana vid lunchgäster.

– Det känns viktigt att visa att det går att laga riktigt bra skolmat. Våra barn kan få exakt lika fin och god mat som det serveras på en vanlig lunchrestaurang.

Tillagningen kommer att börja i nya köket till hösten men de väntar med att öppna restaurangens dörrar tills att hotellet står färdigt i början av 2019.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.