ANNONS

Rockklassiker i Blå salen

Fredagen den 6 november ska Chuck Berry Mania få taket att lyfta i Blå salen med en medley av hits från 50- och 60-talet.

– Räkna med hög igenkänningsfaktor, säger Björn Thambert.
ANNONS

Allt började för cirka 35 år sedan med en rockfest, vars tema var att bilda ett band.

– Vi skrapade ihop ett gäng som kunde spela alltifrån trummor till bas och bestämde oss för att spela fem Chuck Berry-låtar, säger Björn Thambert som har arbetat som lärare på Snättringeskolan.

De tog publiken med storm och bestämde sig för att bilda coverbandet Chuck Berry Mania.

När de utforskade registret upptäckte de att Rolling Stones ”Round and Round” och Beatles ”Roll over Beethoven” var Chuck Berry-låtar.

– Chuck Berry var den musiker som alla hade blivit inspirerade av, och därför ville vi lära oss flera av hans låtar. Du kan inte skriva om rockhistorien utan att nämna Chuck Berry, säger han.

Sedan dess har hyllningsbandet spelat överallt från Göteborg till Mariehamn, på jazzklubbar, gatufester och företagskonferenser.

Björn Thambert beskriver resan som helt fantastisk.

– Det finns inget bättre än att få tummen upp av publiken. Det är en glädje som smittar av sig. Men det har också varit väldigt slitsamt att packa upp och packa ihop sent på natten. Det är mycket kringjobb som folk inte tänker på.

Nu på fredag uppträder bandet i Blå salen i Huddinge med en tvåtimmarskonsert.

ANNONS

– Räkna med hög igenkänningsfaktor. Det kommer att bli varmt i hjärtat och sprätta till i kroppen. Det kommer att bli svårt att sitta still. För en sittande publik går det bra att hålla takten under bordet med foten, säger Björn Thambert och skrattar.

Det kommer inte enbart att bli en medley av Chuck Berry-hits utan även rockklassiker från 50- och 60-talet.

Vad har Chuck Berry betytt för dig?

– Han har gett mig möjligheten att hålla på med musik även om jag inte är en utpräglad musiker. Det är en enkel treackordsbok som han har lämnat efter sig.

Fakta

Polarpriset till Chuck Berry

Förra året fick Chuck Berry ta emot Polarpriset för att ha varit den ”som förde fram elgitarren som rockmusikens huvudinstrument. Alla riff och solon som rockgitarrister spelat under de senaste 60 åren innehåller dna-spår som kan härledas till Chuck Berry”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.