ANNONS

Så maxar du sista sommarhelgen

Solen värmer Stockholm i helgen. Njut av den sista sommaren med en varm macka när ett antal foodtrucks tävlar om vem som gör stans bästa grilled cheese på matfestivalen Grilled Cheese Sthlm. På Popagandafestivalen på Eriksdalsbadet är Little Jinder en av många artister under fredagen och lördagen.
Solen värmer Stockholm i helgen. Njut av den sista sommaren med en varm macka när ett antal foodtrucks tävlar om vem som gör stans bästa grilled cheese på matfestivalen Grilled Cheese Sthlm. På Popagandafestivalen på Eriksdalsbadet är Little Jinder en av många artister under fredagen och lördagen.
Säsongens sista dagsfester, tävling i grillad ostmacka och musikfestival vid Eriksdalsbadet. Så tar du ett värdigt farväl(?) av sommaren i helgen.
ANNONS

Sol och bad: Vattnet är fortfarande varmt och i helgen ser det ut att bli strålande sol och uppåt 20 grader, i alla fall under fredagkvällen och på lördagen. Passa på att njuta av den sista sommarvärmen med ett dopp i det blå.

Musikfestival: I helgen är det dags för Stockholms sista sommarfestival när Popaganda går av stapeln på Eriksdalsbadet. Där kan du vänta dig såväl nya som gamla popstorheter. Hittills står det klart att bland andra Belle och Sebastian, Little Jinder, Markus Krunegård, Years & Years, Deportees, Amanda Bergman och Tiger Lou kommer att spela under festivalen som pågår under fredag och lördag.

Stängningshelg för Celezte: Sommarklubben Celezte i Gamla Riksarkivets lokaler på Birger Jarls Torg 2 bjuder på överraskningar när det blivit tid för sista kvällarna för säsongen. Klockan 22-03 fredag och lördag.

Grillad ost på matfestival: På lördag har det för andra året blivit dags för matfestivalen Grilled Cheese Sthlm utanför Spritmuseum på Djurgården. Ett tiotal olika foodtrucks kommer då att fajtas om vem som gör stans bästa grilled cheese – med sin egen twist – i tävlingskategorierna True grilled cheese och Grilled cheese freestyle. Med hjälp av en jury samt publikens röster ska en vinnare koras. Spritmuseum kommer också att bidra med två beer-gardens med svensk öl från diverse hantverksbryggerier. Klockan 11.30 drar det hela i gång.

Dagsfester: När du moffat i dig din grillade ostmacka är du förhoppningsvis redo för någon av sommarens sista dagsfester denna lördag. På Musikaliska Gård, Blasieholmstorg 10, är det nämligen dagsfestfinal mellan klockan 14 och 19. Samma tid drar även Kåkens sista dagsfest för säsongen i gång på Regeringsgatan 66. Känner du att den publiken är för ung? Dra i stället till Josefina på Kungliga Djurgården som styr en dagsfest för dig som är 35-plus. Klockan 13 är det happy hour i alla barer och den som vill kan njuta av grillat vid poolen.

Hinderbanelopp: På lördag klockan 10 ger sig också den första startgruppen i Tough Viking ut för att genomföra Nordens första och största hinderbanelopp som går runt Kungliga Djurgården. Dra dit och heja på de tappra deltagarna.

Raoul Wallenbergs dag: Är du sugen på en något lugnare aktivitet kan du alltid bege dig till Stadsbiblioteket där Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för medmänsklighet och civilkurage, uppmärksammas på lördag. Hör Hédi Fried, Siavosh Derakhti, Ola Larsmo och Bilan Osman i ett samtal om civilkurage, personligt ansvar och möjligheten för en enskild människa att göra skillnad. Tid 14.00-15.30 på Stadsbiblioteket, Odengatan 73.

Festival i Botkyrka: I helgen är det även festival på tre platser i Botkyrka. Ison & Fille, Jan Johanssens kör, Aleks, Tensta Gospel Choir, Lisa Ajax och Youtube-idolerna Rackartygarna är några av de medverkande. Läs mer här.

Tips! Få stenkoll på helgen och läs de bästa reportagen från Mitt i Stockholm – prenumerera på vårt nyhetsbrev Fredagspepp!

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.