”Vi säljer 2000 kanelbullar på onsdag”

Miguel Figarola på Figges i Edsberg laddar inför kanelbullens dag.
Miguel Figarola på Figges i Edsberg laddar inför kanelbullens dag.
Miguel Figarola har drivit klassiska Figges konditori i Edsberg i 24 år.
Mitt i Sollentuna svängde förbi och frågade hur de laddar inför en av årets mest intensiva dagar i branschen – kanelbullens dag den 4 oktober.

”Vi börjar baka vid tolv på natten dagen innan. Vi räknar med att sälja runt 2000-2200 bullar den dagen och de ska jäsas och bakas – det tar sin tid. En vanlig dag säljer vi 40 eller 50 kanelbullar. Det kan hända att vi behöver ta in extra personal.

En del äter sin bulle här, men de flesta kommer efter jobbet och tar med sig hem. Det kan vara kö här mellan klockan 16 och klockan 18 då vi stänger.

Kanelbullens dag har blivit mycket större de senaste åren. Tidigare sålde vi 500 stycken, sedan blev det 1000 och nu ligger det runt 2000. Nu är kanelbullens dag nästan lika stor som semmeldagen”

Miguel Figarola, Figges konditori i Edsberg