Sållning ger starkt startfält i Lidingö rock

Bandet Ignore the Elephant vann Lidingö Rock förra året.
Bandet Ignore the Elephant vann Lidingö Rock förra året.
Nu är det återigen dags för Lidingö Rock, musiktävlingen där icke etablerade band tävlar om ära och berömmelse. Första deltävlingen avgörs på fredag kväll.

För 29:e året i rad bjuder Lidingö Rock in till tävling för band som ännu inte har något skivkontrakt.

Tävlingen arrangeras av musikföreningen Electrica och Skärsätragården. Syftet är att banden ska få framföra sin musik inför publik men även att inspirera andra ungdomar till att börja spela.

Nu på fredag är det dags för den första deltävlingen av tre. På scen står då Birdflipper, Jordskred, Timorous Wield, Contagion, Our Untold Story, The Eons, Two Steps Ahead och Stolen.

Traditionellt sett har tonvikten legat på pop- och rockmusik, och i år är inget undantag.

– I år har vi fått in ungefär 60 anmälningar till 24 platser, så vi kan sålla ganska hårt och därför är det ett starkt startfält, säger Ronnie Gustafson, enhetschef för Skärsätra och Kulans fritidsgårdar.

Två band från varje deltävling går vidare till final och även den bästa trean från samtliga deltävlingar. Sammanlagt kommer sju band att tävla i finalen, som avgörs på Elverket den 14 maj.

Anmälan till Lidingö Rock är öppen för hela Sverige, även ett band från Åland har deltagit.

– Men visst blir det en koncentration runt Stockholm, och för att få till bra tävlingar krävs bra publik och då gäller det för banden att marknadsföra sig lokalt, säger Ronnie Gustafson.

Se banden spela klockan 18.00 på Skärsätragården. Inträdet är 20 kronor.