ANNONS

Börje Sandéns spel gör mosaik av historien

Lokalprofilen och historikern Börje Sandén kom på idén om föreställning för ett år sedan.
Lokalprofilen och historikern Börje Sandén kom på idén om föreställning för ett år sedan.
I föreställningen Historisk mosaik gestaltas Upplands-Bros mäktiga historia i sång, konst och poesi. Den visas på Kulturhuset den 23 maj och skaparen Börje Sandén är värd.
ANNONS

– Vi vill påminna om de tvära kast som skett genom historien och hur olika saker kan te sig från en tid till en annan, säger lokalhistorikern Börje Sandén till Upplands-Bro kommun.

Föreställningen äger rum på Stora scenen i Kulturhuset, där olika konstnärliga uttryck utgör bitar i en mosaik över Upplands-Bros historia. Berättelsen sträcker sig från vikingatiden, via 1500-talets ärkebiskop Gustav Trolle, till en 40-talets Jussi Björling som uppträdde på Sunnerdahlska skolan vid Låssa Kyrka.

Medverkar gör sångaren och före detta lokalpolitikern Thomas Fridén, Kristina Bennet Westre som sjunger sånger med historisk anknytning till bygden, Johan Westre på piano och Sophie Hedin som läser dikt.

Fakta

Föreställningen Historisk mosaik

Var: Stora scenen/Kulturhuset i Kungsängen

När: Den 23 maj 19.00.

Biljetter: Fri entré. Gratis biljetter kan bokas på på kulturbiljetter.se. Det går också att hämta biljetter på Café Chris i Kulturhuset om det finns platser kvar.

Källa: Upplands-Bro kommun
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.