ANNONS

Sångaren Elias är Rinkebys nya stjärnskott

Elias Abbas.
Elias Abbas.
K-One.
K-One.
Elias Abbas, 15, gör succé med debutsingeln "Min Queen".
– Jag vill sjunga om glada saker, sånt som kan pigga upp och få någon att le.
ANNONS

Elias Abbas kör vant in på Rinkeby torg med sin scooter och bromsar in mitt på torget. Med ett leende på läpparna berättar skönsjungande 15-åringen om att hans singel Min Queen klättrar på listorna. Den poppiga låten med dancehall-influenser handlar om en tjej som är ”den enda som förstår mig upp till hundra procent”.

– Jag vill sjunga om glada saker, sånt som kan pigga upp och få någon att le. Jag försöker gå i motpol till den hårda rappen från orten och visa att det finns andra vägar och goda sidor av Rinkeby. Man behöver inte alltid ta in en massa häftiga och hårda ord, säger Elias Abbas, som alltid verkar ha ett charmigt leende på läpparna.

Det har gått snabbt för Elias. Förut rappade han en del, och det är först på senare tid som han börjat sjunga i stället.

– Jag lyssnar nästan bara på sång nu, tränar på falsetten – och så dricker jag mycket te, säger Elias.

Det var producenten K-One, eller Hamed Pirouzpanah som han egentligen heter, som bland annat har varit med och producerat mellovinnarna Sanna Nielsens ”Undo” och Robin Bengtssons ”Can’t go on”, som uppmanade Elias att börja sjunga. Hamed jobbar också på ungdomsgården i Rinkeby och det var där han träffade Elias.

– Det är jättebra att vi har ungdomsgården, säger Elias.

ANNONS

K-One.

Nu jobbar Elias och K-One tätt ihop.

– Jag tänker ut vad jag vill att låten ska handla om, och sen visar jag upp det för K-One.

K-One tvingar Elias tillbaka till skrivbordet

Men Elias låtidéer går inte alltid hem direkt.

– Han får döma om det är något som inte är bra. Många gånger lyssnar han inte ens på hela låten och säger att jag måste jobba på det mer. Så klart blir jag upprörd när det händer, men jag vet att jag har Sveriges bästa producent i ryggen och jag litar på honom, säger Elias.

Elias kan bli Järvas egen flickidol

Samarbetet har gjort att Elias har lärt sig att det kan vara värt det att ha lite is i magen och släppa något först när det är väl genomarbetat. Och det har gett frukt. Nu börjar han bli igenkänd av personer på stan. En gång gick han förbi fem tjejer – som direkt började skrika när de såg honom.

– Det känns bra, jag ler varje gång det händer, säger Elias och skrattar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.