Sexologen Malena Ivarsson gästar Farsta bibliotek

Malena Ivarsson och Samanda Ekman med "Till sängs i kulturen" kommer till Farsta bibliotek
Malena Ivarsson och Samanda Ekman med "Till sängs i kulturen"
Se hit, alla som gillar romaner om kärlek, sex och relationer! På torsdag kommer kvinnorna bakom radioprogrammet Till sängs i kulturen till Farsta bibliotek.

Sexologen Malena Ivarsson och journalisten Samanda Ekman ska kasta ljus över en av den svenska litteraturens mest kända figurer – Lydia Stille.

Första gången hon dök upp var 1912. Det var i Hjalmar Söderbergs ”Den allvarsamma leken”, en roman om en lång, passionerad och plågsam kärlek som leder till svek och otrohet. 1973  kom så Gun-Britt Sundström roman ”För Lydia”. Hon flyttade handlingen till modern tid och såg historien ur Lydias perspektiv, i stället för Arvids.

I Farsta bibliotek ska Malena Ivarsson och Samanda Ekman analysera Lydia Stille och hennes relation till Arvid. De är på plats den 28 mars klockan 18.30–19.30.

Duon har tidigare sänt radioprogrammet ”Till sängs i kulturen” i P1 i Sveriges radio. Där analyserade de relationer och sex i film, böcker och tv-serier.

Föreläsningen i Farsta ingår i ”Stockholm läser”, Gun-Britt Sundströms roman ”För Lydia” har utsetts till Stockholm-läser-bok 2019. Det innebär att den getts ut i ny pocketupplaga och att det  lyfts fram i olika sammanhang under året. Bakom Stockholm läser står Författarcentrum och Stockholms stadsbibliotek