Alex och Sigge fyllde Messingen

Alex och Sigge fyllde Messingen under sin provföreställningen.
Alex och Sigge fyllde Messingen under sin provföreställningen.
Det var fullt hus när Alex Schulman och Sigge Eklund uppträdde på Messingen under lördagskvällen. En provföreställning av nya showen "LIVE" genomfördes inför den riktiga premiären som väntar 26 januari.

Samtliga av de 350 platserna var upptagna när Alex Schulman och Sigge Eklund äntrade Messingens scen.

Podcast- och författarduon hade tagit sig till Upplands Väsby för att bjuda på en provföreställning av sin nya show ”LIVE” som ska spelas upp på Rival i Stockholm med start den 26 januari.

Inför framträdandet skrev Alex Schulman på Instagram att han hade en ”konstig känsla i kroppen” inför detta framträdande som var duons första inför publik med materialet till denna nya show.

Och det var ett ödmjukt radarpar som kom in på scenen och berättade att de nu skulle köra igenom sitt material för att se vad som går hem bra hos publiken och vad som kan plockas bort.
– Jag tycker att det var bra. Visst gick det lite upp och ned, men det var samtidigt bara en provföreställning. Jag kommer att gå och titta igen på Rival i februari, säger Sara Olofsson som hade tagit sig till Messingen tillsammans med sin mamma och lillasyster.

Ibland ekade skratten i lokalen, emellanåt var det mer tyst. ”Vi måste kolla över vårt material”, sa Alex till Sigge under showen. Ett citat som i sig drog skratt från publiken, men som också vittnar om att det kanske fortsatt finns en del att jobba på inför premiären om tolv dagar.

Pontus Ljungh har tagit sig till Messingen. Han har länge varit ett stort fan av både Alex och Sigge och sett deras tidigare föreställningar.
– Ja, jag älskar dem! Jag har lyssnat på varenda avsnitt av deras podcast och gillar deras tugg. Alex närhet till känslor och Sigges förmåga att gå in på djupet i saker som man själv aldrig reflekterat över.

Vad tyckte du om kvällens show?
– Blandat. Det kändes lite som en podcast live, jag vet inte om det är syftet. Men det var bra och jag är säker på att det kommer att bli ännu bättre nu när de fått testa allt en gång.