Silvana Imam kan bli årets textförfattare

Inget pris äger Silvana Imam
Inget pris äger Silvana Imam
Veronica Maggio, Silvana Imam och Erik Lundin kan alla bli årets textförfattare.
Veronica Maggio, Silvana Imam och Erik Lundin kan alla bli årets textförfattare.
Hipphopartisten hämtar sin inspiration från sin mamma, sin tjej och från Jocke Berg.

Silvana Imam är en av textförfattarna som nominerats till föreningen Musikförläggarnas branschpris. Ett pris och en förening som hyllar låtskrivare och kompositörer snarare än artister. Silvana Imam är nominerad för texterna på skivan Naturkraft som släpptes tidigare i år. På samma lista finns även Erik Lundin, Veronica Maggio och Jocke Berg från gruppen Kent.

Mitt i träffar Silvana Imam på Berns salonger strax efter att nomineringen tillkännagivits.

Du pratar i princip fem olika språk, hur märks ditt textförfattande?

– Jag har blivit väldigt uppmärksam på ord. De har alltid varit väldigt viktiga för mig, säger Silvana Imam. Jag använder ju också meningar från andra språk, på arabiska, litauiska och i mina texter också.

Hela året har varit kantat av framgång för dig. Påverkar det hur och vad du skriver om nu?

– Alltså inga pris ska få påverka mig känner jag. Jag har inte aktivt sökt upp dem, de har kommit till mig. Men priserna äger inte mig och den tiden när jag skrev Naturkraft är över. Däremot vill jag nu att skivan ska få bilder, så om några veckor ska jag spela in åtta olika videos till skivan. De ska fungera var för sig, men också tillsammans och se ut som en Europeisk konstfilm. Typ.

Vem inspirerar dig?

– Min tjej har ett väldigt fint språk, och när hon säger saker brukar jag skriva ner dem för att använda dem i låtar. Men min mamma, som skriver på ett naivt och romantiskt sätt är också något jag lånar ifrån. Sen gillar jag Jocke Berg i Kents texter väldigt mycket.

Erik Lundin nominerades också till årets textförfattare med ep:n Suedi. Men även för årets genombrott och hans låt som heter samma som ep:n ”Suedi” kan bli årets låt.

– Det här känns fantastiskt. Man kan fira framgång med fest. Eller så kan man fira med ännu mera framgång och det är mer framgång som gäller. Ny EP-är på gång och ännu mer material ska spelas in i studion. Några videos också, säger en märkbart glad Erik Lundin som också är på plats vid nomineringsceremonin.

Fakta

Årets branschfest - enligt branschen själv

I år har den relativt hemliga festen som Musikförläggarnas förening har varje år ambitionen att bli mer publik. Vi frågade festgeneralen Martin Ingeström: Varför då?

– Det svenska musikundret kommer, om man lägger handen på hjärtat, från låtskrivarna och kompositörerna snarare än artisterna. Det måste vi lyfta fram. Den starka traditionen av fantastiska låtar är något att vara väldigt stolt över.

 

Listan på alla som nominerats hittar du här.