ANNONS

Simma till schlagers i Vällingby simhall

På lördag nästa vecka blir det discosimning i Vällingby simhall.
På lördag nästa vecka blir det discosimning i Vällingby simhall.
Om tio dagar smäller det - då kommer Eurovision song contest i stan.

Men det är inte bara Globenområdet som kommer fira sångtävlingen. I Vällingby anordnar staden schlagerdans för barn, Euroquiz för seniorer och simning med DJ.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i Västerort har redan berättat om den sjungande gångtunneln i Vällingby centrum. Men det här är inte den enda Eurovision-relaterade satsningen i Vällingby under tävlingsveckan.

Det är under vinjetten Eurovision Song Contest – i dina kvarter som staden i samarbete med lokala aktörer arrangerar evenemang med schlagertema i bland annat Vällingby.

– Eurovision Song Contest ska vara ett arrangemang som präglas av öppenhet, acceptans och alla människors lika värde. Det ska vara en fest som märks på flera platser i Stockholm. Utöver tävlingen i Globen, festligheterna i Kungsträdgården och på Skeppsbron arrangeras aktiviteter i Högdalen/Rågsved, Skärholmen, Husby/Kista, Vällingby och Farsta, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad, i ett uttalande.

Fakta

Det här händer i Vällingby under ESC-veckan

8 maj

15-17:

Swedish fika, Trappan. Staden bjuder på fika från utvalda delar av världen.

10 maj

15-17 och 17-19: Come Together för barn mellan 6 och 9 år på Trappan. Dans med Eurovision-tema med danspedagog och äldre danselever.

12 maj

18-20: Seniorfika med Euroquiz och trubadur på Trappan.

13 maj

18.00: Eurovisionkväll för ungdomar mellan 12 och 18 år på fritidsgården Tegelhögen. Föreläsning med fotbollspelaren Martin Mutumba.

14 maj

15-18: Eurovision-simning med DJ på Vällingby sim- och idrottshall. Kostnadsfritt inträde för simkunniga vuxna och barn. Barn under 12 år måste ha simkunnig vuxen i sällskap. Begränsat antal platser!

Övrigt

Förorten i Centrum presenterar seniorer från Starbogården i Råcksta en konstinstallation med anledning av Eurovision Song Contest.

Källa: Stockholms stad
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.