Sista chansen till vintersport i helgen

Linnea Bentele gillar snön och vintern. Pappa Kettil välkomnar vår och varmare väder.
Linnea Bentele gillar snön och vintern. Pappa Kettil välkomnar vår och varmare väder.
Strålande sol och minusgrader väntar i helgen. Därefter ska vädret blir betydligt gråare – och så småningom regn, enligt SMHI. Med andra ord: Bara att passa på om du gillar vintersport.
Sundbybergsbon Kettil med familj kanske gör en sista pulkatur till Tuvanparken.
Vill du ha mer fart och ännu inte hunnit testa Stockholms skidbackar, kommer en guide till dem här.

Kanske kommer entusiasterna att kräma ur det sista ur längdspåren i Ursvik i helgen, i nästa vecka ser nämligen snön ut att så sakta smälta bort i mildväder och regn.

Kettil, Noel och Linnea Bentele från Lilla Alby kommer kanske göra en pulkatur till Tuvanparken.

– Vi har varit här mycket i vinter för det ligger så nära oss. Vi har också åkt en hel del skridskor på isen som spolats inte långt härifrån, säger Kettil.

Linnea gillar snön och vintern. Kettil  däremot välkomnar vår och varmare väder.

– Jag gillar att det är mycket snö så man kan åka pulka, säger Linnea.

Är du en vinterälskare som Linnea så är det nog sist rycket nu. Har du ännu inte hunnit testa länets skidbackar och vill uppleva lite fjällkänsla på hemmaplan kommer en guide till dem här:

Hammarbybacken

Stockholms mest centrala backe, Hammarbybacken är perfekt för innerstadsbon som vill komma ut och känna vinden i ansiktet och göra några carvingsvängar. Alla nedfarter är öppna och liftarna är igång. Ett litet tips är att välja Trysil-nedfarten. Den är ungefär lika brant som Årenedfarten –  och längre. Här kan man få till ett par riktigt härliga carvingsvängar. För den som hellre vill hoppa är även parken i backen öppen.

Öppettider: Lördag – söndag: 9–18.

Ekholmsnäsbacken

Ekholmsnäsbacken på Lidingö har hela anläggningen öppen. Från toppen ser man stora delar av innerstan. Även parken är i full gång med ett par stora hopp för den som vågar. Under lördagen finns möjlighet att prova den tillfälliga så kallade ”landing bag”, en stor luftmadrass, som arrangörerna lånat in till backen.

Öppettider: Lördag– Söndag: 9–16.30.

Flottsbro

Flottsbro skidanläggning har Stockholms högsta skidbacke, fem nedfarter och tre liftar. Under lördagen är tävlingsbacken stängd på grund av en slalomtävling. De andra backarna har öppet som vanligt. På söndag är hela anläggningen öppet som vanligt.

Öppettider: Stora backen 9-18.
Tävlingsbacken 9-18.
Familjebacken 9-18.
Barnbacken 9-17.
Knattebacken 9-17.

Joakim Lönn från Sollentuna ­slalomklubb under träning i Väsjöbacken.

Väsjöbacken

Väsjöbacken har Stockholms längsta skidsäsong, enligt dem själva. Anläggningen har fyra nedfarter och tre liftar. Under helgen kommer två av backarna att vara stängda på grund av en slalomtävling. Familjebacken och parken har öppet som vanligt.

Öppettider: Lördag– Söndag: 10– 18.

Saltisbacken

Saltisbacken har öppet hela helgen. Under ett par timmar är det träning för klubbens slalomåkare och då är slalombacken stängd för allmänheten. Men när träningarna är klara öppnar slalombacken för allmänheten igen.

Öppettider: Lördag– Söndag: 10–18.