ANNONS

Sjöstadselever hoppade in för ESC-artister i Globen

Kulturamaeleven Josephine Thunell framför Australiens bidrag på Globen-scenen.
Kulturamaeleven Josephine Thunell framför Australiens bidrag på Globen-scenen.
I kväll är det dags för Eurovision song contests första deltävling i Globen. Men redan innan de internationella artisterna kliver på scenen har deras nummer tränats in ordentligt – av elever från Kulturama i Hammarby sjöstad.
ANNONS

Förberedelserna inför årets Eurovision Song Contest är i full gång när Mitt i kliver in i Globen, en kort tid före tävlingen. Det är strobeljus, basdunk och powerballader – och i strålkastarljuset står elever från Kulturama gymnasium i Hammarby sjöstad.

Mitt i berättade tidigare i våras om hur det hölls audition på Kulturama för elever som ville bli stand-in-artister under Eurovisionrepetitionerna i Globen.

Kulturamaeleven Josephine Thunell var en av dem som fick ett glatt besked.

– Jag fick mail där det stod att jag var utvald och att Australien och Norge var mina bidrag. Det var en underbar känsla.

Uppgiften var att repetera ländernas bidrag med, sång, dans och teknik för att förbereda tv-produktionen. Hon fick en video med låtarna och koreografierna skickad till sig för att kunna öva.

– Australiens nummer har fler rörelser och är lite mer krävande. Men låtarna passar mig bra, det är poppiga powerballader.

När Mitt i nu besöker Globen pågår febrila repetitioner. Josephine Thunell blir kallad till in-ear-rummet och utrustas med öronsnäckor för att få medhörning.

– Allt är jättekul och det är häftigt att se hur sjukt mycket folk det är som jobbar med det här. Men det kommer nog vara lite nervöst precis innan jag ska gå upp på scen.

Martin Kagemark höll tillsammans med Mathias Carlsson i stand-in-uttagningarna och är även med på repetitionerna.

ANNONS

– Det svåraste för stand-in-artisterna är positionering och att ta kamerorna. Men de är jätteduktiga, det är verkligen några som har det där lilla extra.

Josephine Thunell ska strax kliva upp på Globen-scenen och framföra Australiens bidrag.

– Det ska bli jätteroligt och jag tror den här låten har en chans att vinna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.