ANNONS

Konst som gör skillnad prisas i Järva

Järva Folkets Park har utsetts till årets Konstarrangör.
Järva Folkets Park har utsetts till årets Konstarrangör.
Järva Folkets Park har utsetts till årets Konstarrangör.
–  Det ger oss inspiration och lust att fortsätta med vår feministiska konstverksamhet för både unga och vuxna, säger Esme Güler, verksamhetsansvarig på Järva folkets park.
ANNONS

Järva folkets park på Eggeby gård har utsetts till årets Konstarrangör av Folkets hus och parker.

– Utmärkelsen ger oss inspiration och lust att fortsätta med vår pedagogiska och feministiska konstverksamhet för både unga och vuxna, säger Esme Güler, verksamhetsansvarig.

Lyfter kvinnors kamp

Under året har Järva folkets park medvetet försökt stärka kvinnonätverket i och omkring Järvafältet,  bland annat genom utställningen Kvinnor i kamp.

Under flera veckor arrangerades föreläsningar om kampen för kvinnors rösträtt i Sverige och andra aktiviteter tillsammans med kvinnoföreningar lokalt för att skapa kulturmöten mellan kvinnor med olika bakgrund.

– Lokalt förankrat arbete med kulturverksamhet är som att stå med båda fötterna på marken, det ger stabilitet samt kraft att jobba vidare med att inkludera alla boende i Järva, säger Esme Güler.

Del av motiveringen: ”Järva Folkets Parks arbete med utställningsarrangemang är mycket föredömligt och kan inspirera andra medlemmar runt om i landet att arbeta på liknande sätt.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.