ANNONS

De skrattade hem ett brons i discodans-VM

Kindahls dansskola FUN
Dangruppen FUN.
Kindahls dansskola FUN
Dangruppen FUN.
Sju 15-åriga tjejer från Kindahls dansskola i Vinsta tog hem bronsmedaljen under VM i discodans för juniorer.
ANNONS

Sju 15-åriga tjejer från dansgruppen FUN på Kindahls dansskola i Vinsta kämpade sig till en bronsmedalj i discodans-VM för juniorer i Tjeckien. Eller garvade sig till den.

– Det är oftast öststatsländer som kommer bäst till. Jag vill visa att man kan nå toppen utan blod, svett och tårar, säger Malin Kindahl, som driver Kindalhs dansskola.

Tränar också mentalt

Evelina Kindahl, Frida Hartman , Sofia Andersson , Wilma Fjällby, Peggy Schnitzer, Amanda Karolak, Sofija Laurencikaite och Amanda Karolak i dansgruppen tränar nämligen inte bara sin fysik och koreografi.

– Jag jobbar mycket med mental träning, sammanhållning i gruppen. Man kan nästan säga att tjejerna har garvat sig till ett brons i VM.

Malin Kindahl

Malin Kindahl.

Hennes upplevelse av dansvärlden är att många lägger mycket vikt vid det fysiska och ytliga krav.

– Målet är att bygga upp tjejernas självkänsla. Jag har fått höra att min kropp inte har varit ämnat för balett och jag har jobbat motströms. Men vi jobbar på djupet för att nå framgång.

Har tränat ihop – i två år

Långsiktig träning är vad som gäller för dansskolan – men det har gått snabbt för gruppen FUN att nå toppen.

ANNONS

– Jag trodde att det skulle ta 4-8 år, men de har tränat i två år och kommit så här långt. Det är jättekul, säger Malin Kindahl.

Discodans är en dansstil som utförs i högt tempo och kännetecknas av stora och snabba rörelser.

– Många tänker på John Travolta när de hör ordet, men discodansen görs till house- och technomusik och rörelserna liknar aerobics som går väldigt snabbt med avancerade rörelser till exempel split och spagat, säger Malin Kinddahl.