ANNONS

Nu har skulpturen fått ett nytt hem

Beth Laurin skulptur Uppåt
Glad över nytt hem.
Beth Laurins populära skulptur Uppåt har lämnat Bergsgatan för att istället stå vid den nya spårvagnshållplatsen utanför Åhléns.
– En mycket god placering, säger Mårten Castenfors som är chef för Stockholm konst.
ANNONS

För ett par veckor sedan efterlyste Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst, en ny plats för skulpturen Uppåt som varit placerad på Bergsgatans sommargågata.

Frågan engagerade stockholmarna och Mårten Castenfors nappade snabbt på ett av förslagen – den nya spårvagnshållplatsen utanför Åhléns.

– Det finns en trekant vid Åhléns som passade bra. Eftersom spårvagnen började köra i dag jobbade vi lite extra snabbt. Så i morse klockan 7 ställde vi den på plats, säger Mårten Castenfors

Många förslag från Kungsholmsbor

Många Kungsholmsbor önskade såklart få behålla skulpturen i sin stadsdel. Bland förslagen som kom in till Mitt i Kungsholmen fanns bland annat Tora Dahlparken i Fredhäll, Kronobergsparken samt en kort flytt till Scheelegatan. Flera läsare föreslog också Fridhemsplan

– Ombyggda Fridhemsplan blev ju mer som en öken än en levande del av Kungsholmen, skrev en läsare.

Och förslaget intresserar Mårten Castenfors.

– Fridhemsplan är inte alls dumt. Där ser det lite trist ut just nu. Det är jättebra att folk hör av sig med förslag, säger han.

ANNONS

Kan få flytta igen

Skulpturen Uppåt har redan flyttat på sig några gånger. 2017 stod den på Drottninggatans sommargågata och sedan hann den med en sväng till Vårberg innan den i våras placerades på Bergsgatan.

– Nu tror jag den kommer stå kvar på den nya platsen ett år åtminstone om det funkar. Folk kommer att älska den, säger Mårten Castenfors.