ANNONS

Lova släpper ny musik om svåra uppbrottet: ”Var krossad”

Artisten LOVA
Lova Sönnerbo har skrivit mycket musik om metoo- rörelsen. "Det är viktigt att mina lyssnare vet vem jag är och vad jag står för" säger hon.
Hon har nominerats till två P3-guld, varit förband åt Laleh och turnerat med artister jorden runt.
Nu släpper 21-åriga Lova från Bromma ny musik där hon lättar sitt hjärta.
– Man känner ingen sig i smärtan, säger hon.
ANNONS

Redan som 14-åring vann Lova Sönnerbo lilla melodifestivalen med låten ”Mitt mod”. Sedan dess har karriären gått i raketfart för den nu 21-åriga artisten vars musik har streamats över 50 miljoner gånger. 

Intresset för musiken började hemma i Norra Ängby.

– Min pappa har hållit på med musik så länge jag kan minnas. Det har varit vårt språk här hemma. Jag började skriva låtar när jag var sju år, säger hon.

Tog tid att gå vidare

Den 5 juni släpps nya singeln ”Black converse”, en låt om fasen i ett uppbrott där exet går vidare och hittar någon ny – framför ögonen på en.

– Jag har haft ett förhållande i mitt liv och blev dumpad. Jag var hjärtekrossad en lång tid och kände mig otroligt ensam och ersatt av att se honom gå vidare medan jag var kvar i det som var, säger hon.

Nu har hon läkt, lärt sig och kommit ut på andra sidan, något som märks av i musiken, menar hon. Där får lyssnarna också ta del av Lova Sönnerbos inställning till metoo- rörelsen, jämställdhet och sexuell objektifiering.

– Jag har fått lära sig att man som kvinna i branschen får skrika lite hårdare för att bli hörd. Det är alltid något som har varit med och speglar min musik, säger hon.

Inställda gig i coronakrisen

Låten black converse kunde göras klar, trots coronakrisen.

– Just den här låten skrev jag för nästan ett år sedan. Men min vardag ser inte ut som den brukar. Mycket av mina liveframträdanden i sommar är inställda, vilket är supertråkigt. Men jag har också fått mer tid till att jobba på ett album som släpps senare i år. Jag har låst in mig i studion!

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.