Snart dags för julbord – här dukas det upp i Solna

Sött, kött och gött. Det nalkas julbord.
Sött, kött och gött. Det nalkas julbord.
Levande ljus, julmusik, långbord och alla de klassiska rätterna på julbordet. Det är bara veckor kvar till premiär och bokningarna har börjat strömma in till restaurangerna för årets julbord.
Börjar du längta efter julmaten redan? Du är inte ensam. Flera populära restauranger i Solna har redan öppnat bokningarna för årets julbord. Här har vi valt ut några klassiker där du kan frossa i sill och Jansson och komma i julstämning.

Ulriksdals värdshus

Klassiskt och närodlat julbord med 80 olika anrättningar och tydliga gröna inslag från värdshuset köksträdgård.
Här finns en lång tradition av julbord, den kulturhistoriska miljön lockar årligen mängder av besökare.
Var: Ulriksdals Värdshus, Ulriksdals slottspark
När: Julbordet serveras från den 20 november t o m annandagen.
Pris: 695-795 kronor. Lunch 595.

Backstugan

Nya ägarna på Filmstadens klassiska krog dukar upp julbord. Ät varmt och kallt, drick varm glögg och kall snaps och mys i filmisk miljö, här har ju celebriteter som Ingmar Bergman och Greta Garbo förlustat sig!
Var: Restaurang Backstugan, Greta Garbos väg 4
När: 28 november till 22 december.
Pris: 695 kronor. Tidigare sittning kostar 565 kronor.

Patrik Lilja driver restaurang Backstugan I Filmstaden I Råsunda.

Backstugan har fått ny kostym under året.

Koppartälten

Hagaparkens julbord i gustaviansk miljö är hemlagat och traditionellt. Stora delar av utbudet är gluten- och eller laktosfritt.
Möjlighet att boka in sitt sällskap i enskilda rum.
Var: Koppartälten, Hagaparken.
När: Ingen uppgift.
Pris: 695 kronor. 450 kronor för lunch.

Koppartälten i vinterskrud.

Hufvudsta Gård

Bubbel och småtugg inleder detta julbord som sedan dignar av klassikerna – sill, skaldjur, korvar, revbensspjäll. Gottebord efter det.
Julbordet riktar sig till företag.
Var: Hufvudsta gård
När: Julbordet serveras från den 26 november till den 21 december.
Pris: 695 kronor per person.