ANNONS

Söderkis gör tv-premiär i ”Ung och bortskämd”

Lamar Mahmuzić är med i TV3:s realityserie "Ung och bortskämd".
Lamar Mahmuzić är med i TV3:s realityserie "Ung och bortskämd".
Deltagarna i "Ung och bortskämd".
Deltagarna i "Ung och bortskämd".
När Södermalmsbon Lamar Mahmuzić inte spelar skivor spelar han datorspel – medan hans mamma bäddar sängen och lagar maten.
Nu får vi se 20-åringen i TV3:s realityserie "Ung och bortskämd".
– Jag har lärt mig att tvätta, säger Lamar Mahmuzić.
ANNONS

Det är en nyvaken Lamar Mahmuzić som svarar när Mitt i ringer en onsdag strax före klockan 12. Samtalet skjuts upp till klockan 13 i stället.

– Jag är så morgontrött och vaknar som tidigast klockan 12 och då är det tidigt för mig, säger Lamar Mahmuzić.

Det har nu gått några månader sedan 20-åringen avslutade inspelningen av TV3:s realityserie ”Ung och bortskämd” som handlar om curlingbarn som ska styras upp. I åtta veckor får åtta unga vuxna bo tillsammans i ett hus och ta hand om hushållet, samt utföra vissa uppdrag.

– Jag har sett programmet tidigare och tänkt att jag skulle nog kunna vara med där, säger Lamar Mahmuzić.

Hur kommer det sig att du är med i år? 

– Det var min kompis som taggade mig på Facebook när TV3 efterlyste deltagare till programmet. När de ringde upp mig och frågade om jag ville vara med så tänkte jag varför inte.

Lamar Mahmuzić är uppvuxen på Södermalm och bor med sin mamma. På helgerna jobbar han som dj via sitt företag Chip N Dale och på vardagarna driver han olika sociala kanaler. Och spelar datorspel.

Så vad är det som gör att 20-åringen platsar i serien?

– Min mamma gör allting hemma, från att bädda sängen och tvätta mina kläder till att laga maten. Men så har det alltid varit och så är det nu också. Det är klart att jag hjälper till om hon ber om det, säger Lamar Mahmuzić.

ANNONS

Är du bortskämd?

– Nja, det beror hur man definierar ordet bortskämd. Om det är att kräva en massa saker och pengar från min mamma, så är svaret nej. Jag har alltid försörjt mig själv sedan jag var 12 och betalar oftast en del av hyran. Om det är att inte hjälpa till så mycket hemma, då är jag bortskämd.

Hur var det att bo ensam med sju andra med ungefär samma bakgrund? 

– Det var en berg- och dalbana. Ibland var det roligt och ibland ville man bara ut därifrån. Det svåraste var att vi fick vara utan sociala medier och fick ta med oss våra telefoner. Att vara utan sociala medier var helt okej, men att inte kunna höra av sig till mamma var jobbigt.

Vad det var för slags uppdrag deltagarna fick göra kan inte Lamar Mahmuzic avslöja. Men berättar att han lärde sig ett och annat om hushållsarbete.

– Jag vet hur man tvättar kläder nu och har lärt mig laga vissa maträtter.

Om serien har förändrat Lamar Mahmuzic så är svaret:

– Mamma tvättar fortfarande mina kläder och tar hand om det mesta hemma. Jag var mest med för att synas och ser det som bra pr.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.