ANNONS

Nu söker Täby framtidens konstnärer

Nya konstverk ska pryda det populära promenadstråket.
Nya konstverk ska pryda det populära promenadstråket.
Täby kommun söker flera konstnärer som ska smycka Biblioteksgången och simhallen.
– Vi hoppas att många konstnärer söker och det är viktigt att konsten integreras tidigt i byggprocessen, säger Sanna Malmström.
ANNONS

Just nu söker Täby kommun ett flertal konstnärer som ska få uppdraget att gestalta platser i nya Täby simhall och längs med Biblioteksgången.

– Det känns spännande att vi har två projekt samtidigt och jag hoppas att många söker, säger Sanna Malmström som är kulturintendent i Täby kommun.

Konsten kan bestå av allt från målningar, statyer eller ljusinstallationer. Det är helt upp till konstnärerna själva att presentera sin idé.

Fler ska tycka till

Dessutom letar kommunen efter en referensgrupp kring konstprojektet vid Biblioteksgången. Vanliga invånare som får möjlighet att tycka till om de konstnärskap som lämnat in intresseanmälan

– Biblioteksgången är ett populärt stråk och många har åsikter om hur det ser ut. Vi har redan ett par tidigare konstprojekt och det är jättebra att vi fortsätter i den andan för att skapa nya mötesplatser, säger Sanna Malmström.

Intresseanmälan stänger den 14 februari. Därefter följer ett urvalsarbete och beslutet om vilka konstnärer som får uppdragen sker i kultur – och fritidsnämnden i september 2019.

Vad betyder den offentliga konsten för Täby?

ANNONS

– Jag tycker den betyder väldigt mycket, framförallt nu när vi bygger så mycket. Den offentliga konsten kan skapa identitet och själ till en plats.

Både konstnärer och intresserade till referensgruppen anmäler sig via Täby kommuns hemsida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.