ANNONS

Sollentunakille knep en av huvudrollerna

Tom Schaeferdiek spelar en av huvudrollerna i Viktor Rydbergs musikal.
Tom Schaeferdiek spelar en av huvudrollerna i Viktor Rydbergs musikal.
I tre år har Tom drömt om att stå på scen i Viktor Rydbergs musikal - nu går drömmen i uppfyllelse.
ANNONS

Musik har varit en självklar del av Tom Schaeferdieks liv ända sen han började i Musikklasserna i Sollentuna i fjärde klass.

– Min föräldrar ville gärna att jag skulle börja eftersom de alltid har hållit på körsång. Det var där jag fastnade för musiken, säger Tom Schaeferdiek.

När det var dags att välja gymnasium fastnade han för musikprogrammet på Viktor Rydbergs gymnasium eftersom han hörde talas om tredjeklassarnas årliga musikalproduktion.

– Det lät som en cool grej att få vara med i seriös produktion så jag blev väldigt suktad.

När det var dags för uttagningar var söktrycket stort och Tom var väldigt nervös. men inte nog med att han var en av de 24 eleverna som fick en roll, han knep en av huvudrollerna i musikaln American Idiot. Den 12 januari är det premiär på Maximteatern vid Karlaplan.

– Det känns roligt, det är en lagom stor teater. Jag över väldigt mycket för att allt ska sitta perfekt, det är bästa sättet för att inte bli nervös.

Musikalen handlar om unga människor som vill göra revolt mot allt från klimatpåverkan till kritiker av aborträtten. Karaktären Tunny som Tom spelar är en ung kille som går med i militären för att känna att han gör något vettigt av sitt liv. Något som känns extra kul är att all musik i musikalen är låtar av bandet Green Day som Tom har lyssnat på mycket innan produktionen drog igång.

– Jag älskar de, de är hur bra som helst. Varenda låt har något, jag tröttnar aldrig.

Till våren väntar studenten för Tom men därefter vet han inte vart det bär av. Drömmen är att på något sätt kunna fortsätta med musiken.

ANNONS

– Jag vill försöka bli något inom musiken.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.