Sommaren är här och första ”doppet” avklarat

Andreas termometer
Det fanns en viss skepticism från reportern efter att termometern visat tio grader.
Två dagar av plötslig värme efter en väldigt lång och segdragen vinter. När det är sommarvarmt får man bada. Mitt i Haninge tog chansen och slängde sig i nedre Rudanbadet i Haninge under torsdagseftermiddagen. Det var kallt.

Det har varit en lång och segdragen vinter. Men plötsligt från ingenstans kom sommaren, i alla fall på tillfälligt besök. För redan i veckan ska det bli kallare igen, enligt SMHI.

När sommaren hälsar på får man bada. Det var precis vad Mitt i Haninges reporter passade på att göra. Det var varmt och solen sken, jag kände mig modig och det skulle till och med bli uppfriskande med ett dopp i sjön.

Termometern i vattnet visade ynka 10 grader. Det var bara att slänga sig, tänkte jag. Hur kallt är tio grader egentligen? När vattnet var vid midjan gav jag upp. Årets första riktiga dopp får vänta ytterligare ett par veckor.

Det är inte vanligt med den här typen av tillfälliga sommardagar i april.

– Det brukar hända att vi får sådana här sommardagar ett par gånger per årtionde, sedan millenniumskiftet har vi haft tre stycken, säger Sverker Hellström, meteorolog på SMHI.

Andreas Fryser

Det var riktigt kallt tyckte Mitt i:s reporter. Foto: Stefan Källstigen

Termometer

Tio grader visade termometern. Foto: Stefan Källstigen

Vadar i badet

”Det var bara att vada i, ett ja är ett ja”. Foto: Stefan Källstigen

Vinter

För bara några veckor sedan var det vinter ute men nu är sommaren här på besök. Foto: Stefan Källstigen