Här är sommarens festivaler – festen börjar i Täby

Festival, Ungdomsfestival Summerbreak på Täby torg. Täby kolturskolas rock band spelade på torget. fr.v. Victor Theo, Simon och Max.
Ungdomsfestivalen Summerbreak. Täby kulturskolas rockband spelade på onsdagen på torget, fr. v. Victor Theo, Simon och Max.
Festivalsommar från Summerbreak till Summerburst.
Där emellan experimentella Sonorous Lights-festival på hemmaplan och indiefesten Lollapalooza på Gärdet.

Sonorous lights-festival i Tibble kyrka i Täby vill utmana besökarnas tankar om vad som är musik och hur musikens gränsland. OBS! Pressbild tagen av Täby församling- använd inte igen.

Sonorous Lights ska inspirera till att experimentera och att besökarna ska kunna utforska sin relation till musik, enligt Roland Möhle.

Sonorous Lights-festival

Upplev experimentell och interaktiv musik i Tibble kyrka i sommar – ljudinstallationer, konserter och panelsamtal. En ljudanordning kommer att sättas upp på Tibbles tak, där väder och vind spelar på instrumenten. Ljud som uppstår ute på instrumenten kommer också förstärkas och spelas upp i högtalare inomhus. Pianon – utan tangenter – står i trapphallen och kan spelas på med hängande kulor! I en annan del av byggnaden ska John Cages verk Aslap/organ2 framföras så långsamt som möjligt under två månader!

– Jag vill att festivalen ska inspirera till att experimentera med musik och att besökarna ska kunna utforska sin egen relation till musik, säger kyrkomusiker Roland Möhle i ett pressmeddelande.

När: 15 juni-10 augusti. Konserter 15 juni, 16 juni, 1 augusti, 8 augusti och 10 augusti.

Var: Tibble kyrka

Pris: Läs mer här.


Lollapalooza

Indiefestivalen som blivit ett internationellt fenomen kommer till Stockholm för första gången. Lykke Li, Laleh, Marcus Krunegård och Hov1 står för den svenska stjärnglansen medan Chance the Rapper, Lana del Ray och Foo Fighters höjer stämningen ännu mer.

Barn får en egen festival inne i festivalen – rätt ovanligt och rätt sympatiskt.

När: 28–30 juni

Var: Gärdet

Pris: Tredagarspass 2695 kronor. Läs mer. 


Summerburst

Hela stan skakar när Summerburst kommer till Stockholm. EMD-fest brukar vara synonymt med folkfest och mycket talar för att det blir så även i år, särskilt när världsstjärnor som Calvin Harris och Tiësto kommer till stan.

När: 30–31 augusti

Var: Stadion

Pris: Mellan 1295 och 1395 beroende på när du bokar (standardbiljett)


Tipsa oss gärna om fler festivaler i närområdet! 

Täby Summerbreak – nästa år igen?

Festival, Ungdomsfestival Summerbreak på Täby torg.Ebba Crabo lyckades klättra upp på klätterväggen i Täby centrum. Det var svårt att klättra men jätte roligt. Jag är inte höjdrädd.

Summerbreak på Täby torg. Ebba Crabo lyckades klättra upp på klätterväggen i Täby centrum: ”Det var svårt att klättra men jätte roligt. Jag är inte höjdrädd”.

Täby Summerbreak

Fira in sommarlovet på Täby Summerbreak som är en festival för unga. I dag är det dags för andra festivaldagen kl.15-21. På scen står bland annat rapparen Joy och DJ Rodank. Det blir också aktiviteter på torget i form av klättervägg, pysseltält och ”nattduellen” med mera.

När: 12-13 juni

Var: Täby torg

Pris: Gratis! Läs mer här.