ANNONS

Sommarlovsguide: Från nycirkus till jätteschack och strandpoesi

Utomhusschack
Festivalen Täby Summerbreak sparkar igång sommarlovet – här kan du testa både megaschack och klättertorn.
Sommarlov! Japp, snart är det här och en hel lång sommar ligger framför dina fötter. Här är grejerna du inte vill missa!
ANNONS

Här är några av sommarlovets höjdpunkter för barn och unga i Täby i år. Festivalen Täby Summerbreak sparkar igång sommarlovet som sedan fortsätter med mer aktiviteter på Täby torg men också cirkus i parken.

Festival på Täby torg

Festivalen Täby Summerbreak pågår 12-13 juni kl.15-21 på Täby torg. Det kommer att bli konserter, klättervägg, dansshow och olika utmaningar.

För den som vill chilla lite går det att pyssla i det kreativt tältet eller spela kubb. Finns också chans att testa racketsporten pickleball.

Flugsmet på scenen

På onsdagen den 12 juni är scenen från kl.17.30 vikt för Täby kulturskola, Mats Attendance och Täby Jazzorchester, punkbandet Flugsmet, popkonstellationen Dream DPT, dansuppvisning med Laisings dansinstitut och soulrockiga Angie.

Rapparen Joy och DJ avslutar

På torsdagen den 13 juni är det fullt ös på scenen igen redan från kl.16.30: Martin Al Khalili inleder med en pianokonsert och därefter följer artisten Zeventine, Oasen med en blandning av show, teater och rörelse, singersongwritern August Green, dansuppvisning med Stepz dansskola , rapparen Joy samt DJ Rodank.

Poesi på stranden

Biblioteket är förstås en klassiker som står sig varje sommarlov. Låna hem en bra fantasybok till hängmattan eller kryp in i ett hörn på bibblan när det regnar.

På sommarlovet ordnar dessutom kommunens bibliotek en del aktiviteter. Onsdag den 12 juni kl.15.00 bjuder kyrkbyns bibliotek på tips om bra sommarlovsläsning, pyssel och fika.

Tisdag den 18 juni arrangerar Gribbylunds bibliotek ”Poesi på stranden” kl.10.00. Då läser Linnea och Marcus dikter vid Ängsholmsbadet.

ANNONS

Fullt ös med Täby Summercrew

Fartfyllda vardagar blir det på Täby torg i sommar när kommunens sommarjobbare Täby Summercrew fixar aktiviteterna. Första perioden mellan 17 juni och 5 juli avslutas med hinderbana. Andra perioden pågår 30 juli-17 augusti.

Kryp in i bubblan

Här verkar finnas något för alla – bland annat kan du kryp in i en bubbla och spela fotboll utan hårda tacklingar, spela schack med jättepjäser, lira airhockey eller möta kompisarna i en pingismatch. För den som bara vill ta det lugn i solen finns en lounge, mängder med brädspel och möjlighet att pyssla ihop en trendig tygväska.

Hoppa studsmatta i grupp

Under sista veckan augustiveckan som aktiviteterna med summercrew pågår kommer det även att finnas en klättervägg och klättertorn med instruktörer och möjlighet att testa gruppträningspasset Jumping fitness på studsmatta.

Cirkusshow med akrobatik och humor

Parkteatern kommer på besök till Ängsholmsparken i Gribbylund den 7 augusti kl.18.00. Barn och ungdomar kan se fram emot den fartfylld cirkusshowen Gregarious. Publiken utlovas en ”andlös timme” med akrobatik flera meter upp i luften kombinerat med jordnära humor. Fri entré för hela familjen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.