ANNONS

Soulklassiker i Rudbecks aula på Alla hjärtans dag

soul
Samuel Ljungblahd utlovar soullåtar av Stevie Wonder, Curtis Mayfield och Aretha Franklin.
Samuel Ljungbladh
Samuel Ljungblahd.
På Alla hjärtans dag den 14 februari blir det ”Soul Classics” i Rudbecks aula. De inbjudna solisterna backas upp av både Sollentuna Gosskör och Sollentuna Diskantkör, plus Blåsarsymfonikerna och musiker från Sollentuna Kulturskola.
ANNONS

– Ja, på scen kommer jag att samarbeta med fantastiska människor från Sollentuna. Det blir en kväll fylld av musik av Stevie Wonder, Curtis Mayfield och Aretha Franklin med flera, säger soulsångaren Samuel Ljungblahd.

Han fick sin musikaliska skolning genom sitt engagemang i Frälsningsarmén där han sjöng gospel. Med tiden har han börjat sjunga allt mer 1960- och 1970-talssoul.

Tre solister

Solister utöver Samuel Ljungblahd är även Sara Nordenberg och Isac Stadell. Och de backas alltså upp av lokala körer från Sollentuna.

– Sollentuna Gosskör består av cirka 50 sångare i 8–35-årsåldern och Sollentuna Diskantkör är cirka 25 tjejer i åldern 13–30 år, säger Maria Stadell, körpedagog på Sollentuna Kulturskola och producent för ”Soul Classics”.

Wadenbrandt dirigerar

Dirigent är Ulf Wadenbrandt och konferencier är David Stadell.

Konserten, som är en samproduktion mellan Sollentuna kulturskola och Länsmusiken i Stockholm, börjar klockan 18.30 i gymnasiets aula på Malla Silfverstolpes väg 3.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.