Sportlovsaktiviteterna i Huddinge är i gång

Flottsbrobacken
Flottsbro, för den som vill åka utför.
Här hittar du några av Huddinges sportlovsaktiviteter.

Pyssla på bibliotek. Förvandla en petflaska till en tandborstmugg, gör något gamalt till något nytt. För barn och unga mellan 7-12 år på Skogås bibliotek den 1 mars klockan 10-12.

Konstverkstad. Fullersta gård har öppet konstverkstans drop in mellan klockan 15 till 17 den 2 mars, för barn och unga mellan åtta och fjorton år.

Teckna magiska sagoväsen. Illustratören till böckerna om ”Jack och Megakillen” Anna Sandler hjälper dig att rita magiska sagoväsen. Huvudbiblioteket i Huddinge den 2 mars klockan 10.30-12 eller samma dag klockan 14-15:30 på Flemingsbergs bibliotek. Gratis men krävs föranmälan till Flemingsbergs bibliotek.

Sjung med Pettson och Findus. Den 3 mars klockan 13-14 på Sporthallen i Flemingsberg, bjuder Pettson och Findus in publiken till sång och dans. Gratis inträde men platser kan förbokas på Ungzon: 08-535 337 29

Grilla och kela med djur. Rådsparken har tänt grillen mellan klockan 11 och 15 hela sportlovsveckan, ta med egen korv eller köp i fiket. När du ändå är på plats kan du passa på att bland annat åka vagn efter parkens åsnor eller bara kela med djuren på gården.

Åk pulka. Pulkabackarna är många i Huddinge, några av dem är: Sundbygård, Sjötorpsparken, Flottsbro, Masmoparken, Fullersta gård och Rosendalsparken.

Skidåkning utför eller längd. Storstockholms högsta slalombacke hittar du i Flottsbro, där kan du även hyra skidor om du saknar egna. Priser och öppettider hittar du på Flottsbros hemsida.
Vill du hellre åka längd, är det spårat i bland annat Visättras elspår i Flemingsbergs naturreservat samt i Ågesta friluftsgård och vid Sundby gård.

Skridskoåkning. För den som inte vill ge sig ut på någon av Huddinges många sjöar så har kommunens ishallar öppet för gratis åkning vissa tider. Inomhus kan du åka i Segeltorpshallen, Björkängshallen och i Visättra sportcenter. Mer info och öppettider hittar du på Huddinges hemsida.

Bada och simma. Huddingehallen har öppet för lek i hela bassängen måndag till fredag klockan 11 till 16.

Spela badminton. Skogås racketcenter har öppet för fritt badmintonspel 27 februari till 3 mars klockan 11-13. Ålder 7-15, racket och bollar finns att låna. Plats: Laduvägen 2B

Flottsbros backar är redo för sportlov.

Flottsbros backar är redo för sportlov.

Fler sportlovstips:

Den stora guiden till sportlovet i Stockholm

Läs mer Huddingenyheter: 

Dramatisk biljakt slutade i krasch