ANNONS

När staden visar upp sin vackraste sida

Stockholms Slott i vacker spegling.
Stockholms Slott i vacker spegling.
En buss passerar St. Paul’s Cathedral i London.
En buss passerar St. Paul’s Cathedral i London.
Anne Sofie Eriksson fotograferar i London.
Anne Sofie Eriksson fotograferar i London.
Ny fotoutställning tar plats på Galleri Vågen i Åkersberga centrum. Fotograf Anne Sofie Eriksson visar upp stadsfotografier från London till Åkersberga där stadens naturliga ljus och linjer lyfts fram.
ANNONS

Anne Sofie Eriksson från Åkersberga började fotografera för fyra år sedan. Hon har fotograferat under sina resor och ställer nu ut sina verk i Galleri Vågen i Österåker bibliotek.

– Fotograferandet är en utvecklande resa för mig själv. Jag har alltid fascineras av stadsmiljön och dess arkitektur. Mitt fotointresse började för 4 år sedan och hittar mycket inspiration genom mobilappen Instagram. Det är ett fantastiskt verktyg för att få utlopp för min kreativitet, säger Anne Sofie Eriksson till Mitt i.

Anne Sofie berättar att hon fotograferar otroligt mycket men har begränsat sig i urvalet till utställningen. Ett tjugotal fotografier i olika storlekar kommer att ta plats i galleriet där färg och ljus tar över även om några av fotona också är i svartvitt. Fotona är till salu under utställningen.

– Jag tycker att staden är underskattad som vackert visuellt objekt. Är man ute i rätt tid är det mycket som är värt att se som man ofta missar då ljus och linjespel blir påtagligt, säger Anne Sofie.

Vernissagen äger rum lördagen den 11 mars kl 12-14 och utställningen hänger sedan upp till den 6 april.