ANNONS

Musiker ställer upp för bestulen jazzklubb

Anita Bengtsson var entrékassör när tjuven slog till och stal hela biljettkassan.
Anita Bengtsson var entrékassör när tjuven slog till och stal hela biljettkassan.
I våras blev jazzklubben Trappan i Vällingby bestulen på hela sin biljettkassa, ett hårt slag mot den lilla föreningens ekonomi.
Nu ställer jazzmusiker upp gratis för att hjälpa klubben, som hoppas på storpublik till stödkonserten den 18 september.
ANNONS

Det var en tisdagskväll i början av april som den fräcka stölden ägde rum. Anita Bengtsson, ordförande Vällingby Folkets hus och aktiv i jazzklubben, var entrékassör och hade redan tagit betalt av de flesta besökarna när den siste mannen i kön plötsligt grabbade tag i kassaskrinet och började springa.

Klubbens ordförande sprang efter, men tjuven kastade sig in i en bil och försvann från platsen.

Arbetar ideellt

Flyktbilens registreringsskylt visade sig vara stulen och hörde till en annan bil. Stölden förblev ouppklarad och förundersökningen är nedlagd.

– Vi blev av med 9 000 kronor, och det är mycket pengar för en liten jazzklubb där alla jobbar ideellt och där pengarna ska gå till orkestrarna, säger Anita Bengtsson.

Trappan är en av Stockholms mer livaktiga jazzklubbar och har ett 20-tal konserter om året med framförallt olika slag av tradjazz. När nyheten om stölden spred sig i musikerkretsar ville många hjälpa till.

Chans att hjälpa

– Orkestern Bas Klas and his ten doctors of syncopation från Uppsala tyckte att stölden var så retfull att de erbjöd sig att spela gratis för att ge oss tillbaka en del av pengarna. Konserten är ett tillfälle för Västerortsborna att hjälpa klubben och samtidigt lyssna på fin musik, säger Anita Bengtsson.

Konserten äger rum tisdagen den 18 september klockan 19. Lokalen ligger till vänster om biografen Fontänen , en trappa upp. Inträdet är 150 kronor, eller 100 kronor för medlemmar. Tjuvar göre sig inte besvär.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.