ANNONS

”Om stammisar är viktiga? Korkad fråga!”

Hur viktiga är egentligen stammisar för restaurangerna? Mitt i gav sig ut i kommunen och träffade tre krogägare som visste precis vad de skulle svara på den frågan.
ANNONS

Wallins spis i Kallhäll, Fredrik Husén, ägare

Vilken korkad fråga! De är helt nödvändiga för vår överlevnad. Vi har nog 50 stammisar som kommer fem dagar  veckan, och kanske 100 som kommer fyra dagar i veckan. Sen är de spontana gästerna också viktiga, de får oss att utvecklas. Våra stammisar kommer hit för maten och vi pratar gärna med dem. Sen är det några få som har blivit vänner dessutom.

fredrik husén, wallins spis

 

Grekiska kolgrillsbaren i Barkarbystaden, Simon Yalcin, ägare

Det är väldigt viktigt med stammisar, speciellt om man som vi finns i ett bostadsområde. Sen är det så fint med bekanta ansikten. Och att få följa människors liv. Från den gravida kvinnan till att sen lära känna det lilla barnet. Det är häftigt! En familj har varit här så mycket att de bjöd min kollega på sitt bröllop. Vårt recept är att servera vällagad mat som serveras i en välkomnande atmosfär. Vi vill att gästerna ska känna sig hemma och avslappnade. Vi har många som kommer hela vägen från Kista för att luncha här.

Simon Yalcin, grekiska kolgrillsbaren, barkarbystaden

 

Grilliant, Jakobsbergs, Sewerius och Pierre, ägare

Stammisar är oerhört viktigt, kanske speciellt eftersom vi finns i förorten. Inne i stan kommer ju folk bara in. Hit måste de gå medvetet. Vi har precis gjort om konceptet och bytt namn, och då fick stammisarna vara med. De ville ta bort spelautomaterna så då gjorde vi det. Och så har vi gjort det mer familjevänligt. Hit ska man kunna ta hela familjen och känna sig välkommen. Utan våra stammisar skulle det kännas tomt. Inga kända ansikten och ingen familjär stämning. Vi har stammisar som kommer måndag till fredag och har gjort så i flera år. De ger en känsla av trygghet.

 Pierre Sawma och Sewerius, grilliant

ANNONS