ANNONS

Stellan Skarsgård kan få Golden Globe för rollen i ”Chernobyl”

Stellan Skarsgård nominerad till en Golden globe för sin medverkan i serien Chernobyl
Dramat om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl, Ukraina, 1986 har redan hyllats. På Golden Globe Awards kan Stellan Skarsgård prisas för sin roll.
Södermalmsbon Stellan Skarsgård har chans att vinna det prestigefulla amerikanska priset Golden Globe Award för sin roll i HBO-serien ”Chernobyl” som regisserades av svenske Johan Renck.
ANNONS

– Det är oerhört roligt, säger Stellan Skarsgård till TT.

Kärnkraftdramat ”Chernobyl” har redan hyllats stort och vunnit dubbla priser på Emmy-galan, för bästa miniserieregi och bästa miniserie.

”Kul att komma lite i paritet med Alex”

Nu är ”Chernobyl” nominerad till Golden Globe i kategorin bästa tv-serie. Dessutom är Jared Harris nominerad i för bästa manliga huvudroll och Emily Watson är för bästa kvinnliga biroll – och så Stellan Skarsgård för bästa manliga biroll.

I fjol tog hans son Alexander Skarsgård hem en Golden Globe för sin insats i tv-serien ”Big little lies”.

– Det är kul att komma lite i paritet med Alex, säger Stellan Skarsgård till TT.

Gala i Beverly Hills den 6 januari

Golden Globe Award organiseras sedan 1944 av Hollywood Foreign Press Association och priset anses vara den viktigaste utmärkelsen för arbete inom nöjesbranschen efter Oscar (för biofilmer) och Emmy (för tv-program).

Den 6 januari får vi se om Stellan Skarsgård kammar hem priset. Då arrangeras galan, den 77:e i ordningen, på Beverly Hilton Hotel, Beverly Hills, Kalifornien.

ANNONS