Stjärnglans och hemlighetsmakeri på Lejondal när SVT kom på besök

Stjärnorna på slottet Lejondal Pernilla Wahlgren Björn Kjellman Måns Möller Dragan Mrsic Julia Dufvenius
I december kommer tittarna kunna se stjärnornas tid på Lejondals slott i Upplands-Bro på SVT.
Vad var det som hände på Lejondals slott förra veckan? Personalen fick inte säga ett pip och allmänheten var inte välkommen. I stället flyttade bland andra Pernilla Wahlgren och Björn Kjellman in. Det var inspelning av SVT:s populära program Stjärnorna på slottet.

Förra veckan möttes den som ville ta en tur till Lejondals slott av stängda grindar. ”Filminspelning pågår” stod det på en skylt. Ingen ur slottets personal fick heller berätta något om vad som pågick innanför väggarna.

– Det var väldigt hemligt alltihopa, säger Camilla Bring, hotelldirektör på slottet.

Celebra nattgäster

Det var SVT:s folkkära program Stjärnorna på slottet som kom på besök. I en vecka övernattade skådespelarna Björn Kjellman, Dragan Mrsic och Julia Dufvenius, artisten Pernilla Wahlgren, samt komikern Måns Möller.

– Vi blev jätteglada när vi fick frågan från SVT. De hörde av sig innan jul någon gång och vi var fyra slott som var på tal. Vi tackade ja direkt, säger Camilla Bring.

Efter att avtalet var klart mellan Lejondal och SVT började hemlighetsmakeriet. Det var bara tre personer som fick vetskap om inspelningen. Inte ens huvudpersonerna själva visste vart de skulle förrän första inspelningsdagen.

– Personalen fick inte veta någonting, utom de som skulle jobba just den veckan.

”De vände upp och ner på hela slottet”

Men det var inte bara stjärnorna som flyttade in. En tv-inspelning för också med sig en mängd medarbetare och utrustning.

– Utmaningen var att de vände upp och ner på hela slottet. De bytte ut möbler och tejpade för fönster, säger Camilla Bring.

Tv-teamet tog med egen inredning, fyllde ett helt rum med rekvisita och placerade ut egna kuddar och lampor. Men trots röran är Camilla Bring mycket nöjd med SVT:s besök.

– De lämnade det snyggt och städat efter sig. Vi fick själva möblera tillbaka allting, men det var bestämt sedan innan enligt avtalet, säger hon.

Vad har ni fått för reaktioner och frågor från folk under veckan då det varit stängt?

– Inte så mycket frågor faktiskt. Det var en liten flicka som lämnade en liten ballongananas vid grinden med en lapp till Pernilla Wahlgren, som gillar ananaser. Pernilla blev jätteglad och la upp det på instagram.

Vad har ni fått för reaktioner från stjärnorna?

– När de kom hit frågade Pernilla om de verkligen skulle bo där helt själva. Vi svarade att ”ja, det är abonnerat bara för er”. Då tyckte hon det lät jättelyxigt.

Vad har SVT betalat för att abonnera slottet?

– Jag kan inte berätta hur avtalet såg ut.

Vad skulle det kosta för mig om jag ville bo där själv i en vecka?

– Vi behöver i alla fall 100 000 kronor per dygn. Så, 700 000 kronor då.

Men du kan inte säga ifall det var det SVT betalade?

– Nej. Men vi går definitivt inte back på det här. De betalar för sig, men vi bjuder på en hel del också, säger Camilla Bring.