Stockholmarna lyckas bäst med nätdejting

nätdejting collage
Nätdejting är mest framgångsrikt i Stockholm jämfört med övriga Sverige.
Fler stockholmspar träffas genom dejtingsajter eller appar jämfört med övriga landet. Det visar ny statistik för svenskarnas internetanvändande.

Nästan tre av tio internetanvändare i Stockholm har någon gång prövat på dejting över nätet genom så kallade dejtingsajter eller -appar till mobilen. Det visar statistik från 2017 i rapporten Svenskarna och internet som släpps årligen.

Av de som testat på nätdejting är det tre av tio som inte hittade någon potentiell partner att dejta vidare – ansikte mot ansikte. Fyra av tio gick däremot vidare efter mötet på nätet och träffade någon offline, men inledde inga längre förhållanden.

Störst andel nätpar i landet

Däremot träffade två av tio tillfrågade stockholmare sin sambo, man eller fru efter att ha inlett kontakten genom nätdejtning. En siffra som sticker ut.

I andra regioner i Sverige, främst Norrland, är den siffran under tio procent. Siffran för lyckliga nätpar i riket är 15 procent.

I rapporten frågades de medverkande även specifikt om mobilappen Tinder, som är en av de mest förekommande, främst bland de yngre internetanvändarna.

Hur ofta ”swipar” du?

Av de tillfrågade stockholmarna uppgav bara 9 procent att de någon gång använt appen där du utifrån din geografiska placering introduceras för personer i närheten för att sedan ta ställning till om du vill ”swipa” (dra med fingret över skärmen) höger, som betyder att du är intresserad. Eller vänster och då välja bort personen.

Om två personer ”swipar” höger på varandras profiler uppstår en så kallad ”matchning” och dessa kan börja chatta med varandra.